Interviu > Roxana Andrei, regizoarea episodului „Iancului”, din Love Bus

roxana-andrei-love-bus

Vineri, 22 august, va avea premiera filmul Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, un film-omnibus format din cinci episoade, prezentând fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece într-un cartier al Bucureştiului.

Pe parcursul acestei săptămâni, vom prezenta în fiecare zi câte un interviu cu fiecare dintre cei patru regizori și o regizoare, care au realizat cele cinci părți ale acestui film. Vom începe cu Roxana Andrei, responsabilă pentru primul episod, ce are loc în cartierul Iancului.

Detalii Episodul 1: IANCULUI

Scenariu și regie: Roxana Andrei

Cu: Ada Galeş, Cătălin Jugravu, Andrei Ion, Tania Popa

Imagine: Mihai Marius Apopei

Montaj: Andreea Dănilescu

Sunet: Ștefan Matei

Scenografie: Andreea Săndulescu

Machiaj: Ana Andrei

Sinopsis:

Alexandra are 20 de ani și un singur scop: să se împace cu fostul ei iubit, indiferent de riscurile la care se expune sau de oamenii pe care-i rănește.

Love-Bus-Iancului

Love Bus: Iancului

Blog de Cinema: În primul rând, trebuie să te prezinți.
Roxana Andrei: Roxana Andrei. Am absolvit Facultatea de Regie de Film din cadrul UNATC. Regizor în timpul liber și producător Sector 7.

BdC: Ai mai făcut alte scurtmetraje (videoclipuri, reclame)? Se pot găsi online?
Roxana Andrei: Am mai făcut câteva scurtmetraje în timpul facultății pe care le găsiți pe Youtube sau pe blogul meu. Pe lângă Iancului (sau About Love în forma sa independentă) am făcut anul acesta Meanwhile in Bucharest, un documentar despre viața în București trăită și povestită de câțiva emigranți mutați aici.

BdC: Cu ce ai vrea să rămână spectatorul după vizionarea segmentului tău din Love Bus?
Roxana Andrei: Aș vrea să se emoționeze și să-și amintească de trăirile zbuciumate ale primei iubiri.

BdC: În cazul realizării unui lungmetraj, ce gen ai aborda?
Roxana Andrei: ”Dramedie”.

Meanwhile in Bucharest

BdC: Cum ai ajuns să te apuci de cinema?
Roxana Andrei: A fost o cale destul de lungă. La cinema am ajuns după o tentativă în ASE și o Facultate de Jurnalism. Eram într-o perioada tumultoasă și o prietenă mi-a recomandat cursurile de pregătire pentru admitere la UNATC. M-am dus fără să cunosc foarte multe despre cinema, cu atât mai mult despre ce face un regizor pe platou. Mi s-a părut interesant, provocator și înfricoșător. În câteva luni a trebuit să recuperez tot ce nu văzusem, citisem și ascultasem până atunci pentru a putea da admiterea. Am dat examenul. Am intrat. Iată-mă azi aici… cred că m-am apucat de cinema pe motiv terapeutic.

BdC: De ce ai luat parte la acest proiect?
Roxana Andrei: Pentru că am prins sistemul celor 3 ani de studiu și-aș mai fi vrut tratamentul preferențial de student. Paul a venit cu propunerea să ne strângem mai mulți regizori din generația mea și să facem un omnibus, astfel având șanse mai mari să ieșim pe marele ecran. Mi s-a părut o oportunitate bună să rămân în contact cu lumea filmului.

BdC: Care este episodul favorit din Love Bus (exceptându-l pe cel făcut de tine)?
Roxana Andrei: Fiecare episod are propria poveste și propriul sentiment. Mie-mi plac toate și nu pot fi obiectivă deoarece la două dintre ele am lucrat, iar Florin (r: Together) mi-e și foarte bun prieten. Nu pot să fac un top. Nu-mi plac topurile.

BdC: Câteva date tehnice: cum te-ai pregătit pentru filmări? Câte zile au durat? Ți-ai programat dinainte câte pagini din scenariu să filmezi pe zi?
Roxana Andrei: Am făcut casting și știu că în momentul în care am văzut-o pe Ada am știut că se potrivește cu ceea ce căutam. Am făcut câteva repetiții cu fiecare cuplu de actori, cred că în jur de două săptămâni au durat. Ne-am propus sa filmăm în 4 zile și am terminat la timp. Nu mi-am programat un număr de pagini pe zi, ci să tragem secvențele în funcție de locațiile alese.

5 filme favorite – Roxana Andrei

Ah, nu sunt deloc fan topuri așa că le voi spune pe primele cinci care-mi vin acum în minte:

Pierrot le fou

regia: Jean-Luc Godard

A Separation

regia: Asghar Fahardi

Bad Guy

regia: Kim Ki Duk

The Broken Circle Breakdown

regia: Felix van Groeningen

Searching for Sugar Man

regia: Malik Bendjelloul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *