Între pământ și cosmos / The Karman Line, câștigător la ShortsUP

Intre-Pamant-si-Cosmos-ShortsUP

Peste 3000 de oameni au participat sâmbătă seară, 4 iulie, la cea de-a 7-a ediție a ShortsUP. La eveniment, au fost prezentate cele mai premiate scurtmetraje din ultimul an. În plus, publicul a ales cele mai bune filme dintre cele 25 care au rulat. Pentru prima dată, a existat și o secțiune specială dedicată scurtmetrajelor românești.

Favoritul publicului a fost scurtmetrajul britanic Între pământ și cosmos/ The Karman Line (regia: Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014), care spune povestea lui Sarah, mamă și soție devotată, care se trezește într-o zi cu capul în nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape.

Pe locul al doilea s-a situat animația Călător în viața mea/ A single life (regia: Marieke Blaauw, Joris Oprins, Job Roggeveen, Olanda, 2014), povestea vinilului misterios care deschide poarta unei călătorii în timp.

Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost desemnat Cai Putere, în regia lui Daniel Sandu. Acesta vorbește despre temeliile prieteniei adevărate. În fiecare toamnă, Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile.

Trailer Cai Putere

Următorul eveniment ShortsUP va avea loc în weekendul 24-25 iulie la Grădina Botanică București. Marele Picnic ShortsUP, ediția a 2-a, va aduce filmele scurte pe iarbă.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *