„It” a doborât câteva recorduri în weekendul trecut

IT-box-office

Cei de la Warner Bros. și New Line se așteptau ca cea mai nouă adaptare după un roman de Stephen King, IT, ce a costat în jur de 35 de milioane de dolari, să le aducă în weekend-ul de debut în jur de 50-60 de milioane de dolari în SUA. Numai că filmul regizat de Andres Muschietti și scris de Chase Palmer, Cary Fukunaga și Gary Dauberman a depășit așteptările tuturor și a înregistrat numai în SUA peste 123 de milioane de dolari.

Astfel, IT a doborât câteva recorduri importante la americani: a devenit filmul care înregistrează cele mai mari încasări din toate timpurile la debut în luna septembrie, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile la debut lansat toamna, cel mai bun debut din toate timpurile pentru un film horror cu rating R (sau cu orice rating).

În plus, în SUA, diferența dintre IT și Home Again, filmul aflat weekendul trecut pe poziția a doua, a fost de peste 110 milioane de dolari, fiind a cincea cea mai mare diferență înregistrată de-a lungul timpului între locurile 1 și 2.

Și ar mai fi de spus că numai după primul weekend, IT a ajuns cel de-al cincilea film horror cu rating R în topul all-time al încasărilor.

De asemenea, a avut al doilea cel mai bun weekend de debut pentru orice film cu rating R, după Deadpool.

La nivel global, filmul IT a câștigat peste 183 de milioane de dolari, devenind și filmul horror cu cel mai bun debut în Marea Britanie (12.3 milioane de dolari), Rusia (6.7 milioane de dolari), Australia (5.9 milioane de dolari), Brazilia (5.6 milioane de dolari), Olanda (1.4 milioane de dolari) și Polonia (1.15 milioane de dolari).

Din veniturile totale de 183 de milioane de dolari, veniturile din cinematografele IMAX s-au ridicat la 10 milioane de dolari conform companiei de producție.

În România, IT a obținut locul întâi la box office fără să impresioneze însă, cu venituri de 628.166 de lei și 32.214 spectatori.

Trailer IT

Adaptarea celebrului roman semnat de Stephen King, filmul urmărește povestea a șapte tineri marginalizați din orășelul Derry, Maine, care își spun Clubul Păguboșilor. Fiecare dintre aceștia a fost ostracizat din motive variate; fiecare dintre aceștia este ținta unor bătăuși și toți au văzut toate fricile cum prind viață în forma unui prădător antic care își schimbă forma pe care nu îl pot denumi altcumva decât IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *