Luna octombrie e dedicată lui Jeanne Moreau la TV5MONDE

jeanne-moreau

A doua jumătate a lunii octombrie este dedicată actriței Jeanne Moreau la TV5MONDE. Astfel, în fiecare duminică va rula câte un film cu această actriță cunoscută ca primul sex-simbol francez.

Iată trei filme cu Jeanne Moreau pe care le puteți vedea luna aceasta la TV5MONDE.

Le dos au mur (1958)

DUMINICĂ, 23 OCTOMBRIE, DE LA 22.00
În reluare: în 31 octombrie, de la 01.00

Regia: Édouard Molinaro

Bogatul om de afaceri Jacques Decret află că soția sa, Gloria, trăiește o poveste de dragoste cu un tânăr actor. Pentru a se răzbuna, o copleșește cu scrisori anonime, convingând-o că amantul ei este autorul. În pragul disperării, Gloria vrea să se sinucidă. Surprinsă întâmplător de iubitul ei, îl omoară accidental.

Viva Maria! (1965)

https://youtu.be/FdU2VKZpGd0
DUMINICĂ, 24 OCTOMBRIE, DE LA 01.00

Regia: Louis Malle

Ne aflăm într-o țară imaginară din America de Sud, în 1907. După moartea tatălui său, un terorist irlandez, Maria se alătură unei trupe de ambulante pariziene de music-hall care îi oferă un post de cântăreață în duet. Partenera sa poartă același prenume ca și ea.

L’étrange Monsieur Steve (1957)

DUMINICĂ, 30 OCTOMBRIE, DE LA 22.00

Regia: Raymond Bailly

Georges Villard, un mărunt angajat al unei bănci, este cucerit de Domnul Steve, care îi face favoruri, îl introduce în lumea bună și îi face cunoștință cu Florence, soția sa, de care Georges se îndrăgostește… Jeanne Moreau, așa cum nu ați mai văzut-o până acum, aventuroasă și devotată iubitului său, într-un thriller fascinant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *