0
10 ianuarie 2016
 
 

#KTQ50: 50 de documentare, disponibile gratuit, online, în 2016

ktq50
ktq50

Are you happy/Ești fercit(ă)?, îi întreabă două călugărițe din Chicago pe cei care ies de la biserică, pe vizitatorii Institutului de Artă sau pe cei aflați la cumpărături într-un supermarket. Răspunsurile sunt, bineînțeles, diferite, dar rareori întâlnesc oameni care să răspundă negativ la această întrebare.

Inquiring Nuns este disponibil online, gratuit, până pe 15 ianuarie, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a companiei de producție Kartemquin.

Kartemquin și-a propus ca în fiecare săptămână din 2016 să facă disponibil câte un film din portofoliul său, în ordine cronologică.

Astfel, în prima săptămână, a putut fi văzut primul documentar produs de Kartemquin, Home for Life, din 1966, iar începând de vineri, 8 ianuarie, poate fi vizionat Inquiring Nuns, din 1968, realizat de Gordon Quinn & Jerry Temaner.

Calendarul complet cu programul pe întreg anul este publicat pe site-ul oficial: Kartemquin.com/KTQ50.

Printre cele mai cunoscute documentare produse de Kartemquin Films se află Hoop Dreams, The Interrupters și Life Itself, filmul despre viața celui mai cunoscut critic de film, Roger Ebert.

Hoop Dreams a avut premiera la Sundance, în 1994, unde a câștigat Premiul Publicului, și spune povestea a doi tineri americani care visează să joace în NBA (Campionatul American Profesionist de Baschet). Iar dacă nu l-ați văzut până acum, o puteți face începând cu 20 mai.

The Interrupters este regizat tot de către Steve James, cel care s-a ocupat și de Hoop Dreams, și vorbește despre violența urbană, fiind programat pe 26 august. În vreme ce Life Itself, poate fi văzut, timp de o săptămână, începând cu 30 septembrie.

Poți urmări pe Twitter conversația din jurul acestei campanii aniversare selectând hashtagul #KTQ50.


Articol scris de