#KTQ50 > Hoop Dreams, gratuit până pe 27 mai

hoop-dreams

Regretatul critic de film Roger Ebert își începea cronica din 1994 la Hoop Dreams cam așa:

Filmele ca Hoop Dreams sunt motivul pentru care a fost inventat cinema-ul. Ne zdruncină, ne fac să simțim, ne fac să privim altfel lumea din jurul nostru. Ne dau impresia că am atins viața însăși.

După asta, nu știu ce aș mai putea să adaug pentru a vă convinge că Hoop Dreams este unul dintre cele mai bune documentare făcute vreodată și că merită să-i acordați săptămâna aceasta trei ore din timpul vostru. Mai ales că până vineri, 27 mai, filmul este disponibil gratuit pe platforma Kartemquin Films.

Trailer Hoop Dreams

Doi tineri obișnuiți din Chicago îndrăznesc să aspire la ceva ce pare, inițial, imposibil: să ajungă să joace în NBA. Steve James, Frederick Marx și Peter Gilbert îi urmăresc pe Arthur Agee și William Gates, timp de cinci ani, în încercarea lor de a-și atinge visul.

Este un film despre succes și eșec, nu numai în sala de sport, ci și acasă, la școală și, în cele din urmă, în cadrul societății. Și face acest lucru așa cum niciun alt film despre sport n-a mai făcut-o înaintea lui: spune o poveste despre atingerea visului de a juca în baschetul profesionist, care se petrece chiar în timp ce este filmată. Nimeni nu știe cum se va termina. Nimeni nu știe dacă cei doi tineri își vor îndeplini visul sau nu.


Compania Kartemquin Films sărbătorește cea de-a 50-a aniversare oferind gratuit în fiecare săptămână unul dintre filmele din portofoliul său.
Programul complet îl poți găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *