#KTQ50 > No Crossover: The Trial of Allen Iverson, gratuit până pe 26 august

no-crossover-the-trial-of-allen-iverson-gratis

Documentarul No Crossover: The Trial of Allen Iverson este disponibil gratuit până vineri, 26 august, pe platforma Kartemquin Films.

Realizat de Steve James, cel care s-a ocupat și de celebrul Hoop Dreams sau de documentarul despre criticul de film Roger Ebert, Life Itself, No Crossover: The Trial of Allen Iverson face parte din seria 30 For 30, a celor de la ESPN, și vorbește despre trecutul controversat al vedetei NBA Allen Iverson (selectat de mai multe ori în All-Star Game și câștigător al titlului de MVP (Cel mai valoros jucător) în 2001).

Pe 13 februarie 1993, Allen Iverson avea 17 ani și era unul dintre jucătorii de bază ai echipei de baschet a Liceului Bethel, din orășelul Hampton, Virginia. Aflat în acel timp la o sală de bowling împreună cu câțiva colegi, Iverson a intrat în mijlocul unui scandal între un grup de tineri negri și un grup de bărbați albi mai în vârstă. Urmarea a fost intrarea la închisoare a unuia dintre cei mai valoroși liceeni baschetbaliști americani ai momentului și divizarea întregului orășel din motive rasiale.

No Crossover: The Trial of Allen Iverson trailer

No Crossover a avut premiera în 2010, la SXSW, unde Steve James a primit premiul pentru Cel mai bun regizor. Mai apoi, în seara în care filmul a fost difuzat și pe ESPN, Allen Iverson a ajuns printre cele mai discutate subiecte de pe Twitter. Iar revista de baschet Dime a inclus filmul pe lista celor mai bune documentare despre baschet din toate timpurile.

No Crossover: The Trial of Allen Iverson a ajuns să fie apreciat nu numai pentru modul în care spune povestea, ci și pentru faptul că deschide un dialog despre inegalitate și despre rasism. Iată, mai jos, ce avea de spus regizorul Steve James la premiera filmului în Chicago din 2010.

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări, Kartemquin Films oferă în fiecare săptămână până la finalul anului câte un film gratuit. Iar până vineri, 26 august, filmul gratis al săptămânii este No Crossover: The Trial of Allen Iverson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *