The Lady, în deschiderea Cinepolitica 2012

The Lady / Doamna este cel mai recent film realizat de Luc Besson. Acesta a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto iar în luna iunie va ajunge și în România, fiind proiectat în deschiderea primei ediții a Festivalului Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica.

The Lady vorbește despre mişcarea pro-democraţie din Myanmar, urmărind, în paralel, povestea de dragoste dintre Aung San Suu Kyi (Michelle Yeoh) şi soţul ei, Michael Aris (David Thewlis), dragoste care a supravieţuit în pofida distanţei mari, a separărilor de lungă durată şi a regimului periculos de ostil: în timpul alegerilor generale din Burma, în 1990, Suu Kyi era secretarul general al Ligii Naţionale pentru Democraţie, partid care a obţinut 59% din voturi şi, prin extensie, 81% din locurile în parlament – în ciuda victoriei, Suu Kyi a fost reţinută sub arest la domiciliu, situaţie în care a rămas vreme de aproape 21 de ani, fiind eliberată de abia în 2010.

Prima ediție a Festivalului Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica se va desfășura în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio din București, fiind precedat de o avanpremieră, între 11 și 14 iunie.

Un comentariu la „The Lady, în deschiderea Cinepolitica 2012”

  1. Luc Besson are talentul sa surprinda esenta unui eveniment, te poate face sa te indragostesti de un personaj, de o linie a actiunii, de o coloana sonora, prin simplu fapt ca este GENIAL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *