1
24 aprilie 2012
 
 

The Lady, în deschiderea Cinepolitica 2012


The Lady / Doamna este cel mai recent film realizat de Luc Besson. Acesta a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto iar în luna iunie va ajunge și în România, fiind proiectat în deschiderea primei ediții a Festivalului Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica.

The Lady vorbește despre mişcarea pro-democraţie din Myanmar, urmărind, în paralel, povestea de dragoste dintre Aung San Suu Kyi (Michelle Yeoh) şi soţul ei, Michael Aris (David Thewlis), dragoste care a supravieţuit în pofida distanţei mari, a separărilor de lungă durată şi a regimului periculos de ostil: în timpul alegerilor generale din Burma, în 1990, Suu Kyi era secretarul general al Ligii Naţionale pentru Democraţie, partid care a obţinut 59% din voturi şi, prin extensie, 81% din locurile în parlament – în ciuda victoriei, Suu Kyi a fost reţinută sub arest la domiciliu, situaţie în care a rămas vreme de aproape 21 de ani, fiind eliberată de abia în 2010.

Prima ediție a Festivalului Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica se va desfășura în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio din București, fiind precedat de o avanpremieră, între 11 și 14 iunie.


Articol scris de