#KTQ50 > Life Itself, gratuit până pe 7 octombrie

life-itself-gratis

Campania aniversară a celor de la Kartemquin Films a ajuns și la momentul în care oferă gratuit timp de o săptămână documentarul Life Itself.

Regizat de Steve James, cel care a făcut și Hoop Dreams (pe care orice fan al baschetului ar trebui să-l vadă), Life Itself este bazat pe memoriile regretatului critic de film Roger Ebert, strânse în cartea cu același nume.

Este un film care prezintă viața lui Roger Ebert, plecând de la încercările lui timpurii de jurnalist, ajungând mai apoi la mutarea sa din Urbana, Illinois, în Chicago, unde și-a început cariera la cotidianul Chicago Sun Times, fiind promovat rapid ca critic de film. După care James prezintă împrejurările în care Ebert, alături de Gene Siskel, a revoluționat critica de film odată cu lansarea emisiunii de cinema At the Movies.

Trailer Life Itself

În vreme ce lucram la acest film, mă tot gândeam la ce ar spune el [Roger Ebert, BdC]. Mă gândeam la ce i-ar fi plăcut să conțină un film despre un tip ca el. Nu i-ar fi plăcut să apară ca Sfântul Roger. Nu i-ar fi plăcut o hagiografie. Și-ar fi dorit să apară și părțile mai puțin frumoase, pentru că asta l-ar fi încântat ca critic de film.
– regizorul Steve James

Life Itself a câștigat Premiul pentru cel mai bun montaj la Premiile Emmy 2016, a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun documentar, a câștigat Premiul pentru cel mai bun documentar la Critics’ Choice Awards și la National Board of Review.

Soundtrack-ul, compus de Joshua Abrams, este disponibil aici, iar filmul Life Itself este disponibil gratuit pe platforma Kartemquin Films.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *