Mașina de făcut teme, selectat în secțiunea Short Film Corner de la Cannes

masina de facut teme cannes

Filmul educativ pentru copii Mașina de făcut teme continuă tradiția începută acum cinci ani, când s-a înregistrat prima selecție a unui scurtmetraj românesc pentru copii în secțiunea Short Film Corner a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Performanțele aparțin Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”.

Școala Micile Vedete a semnat până în prezent peste 20 de scurtmetraje, dintre care cinci producții au participat la secțiunea Short Film Corner a Festivalului de la Cannes, începând cu anul 2010. Toți actorii care apar în filmele realizate prin acest proiect sunt copii, cursanți și absolvenți ai Școlii.

Alături de actori, la realizarea scurtmetrajului Mașina de făcut teme au mai contribuit: Ariana Pendiuc – regizor, Ema Pendiuc – producător, Cosmin Croitoru – Director de imagine, Petre Crăciun – scenarist.

Mașina de făcut teme face parte dintr-o serie de patru scurtmetraje cu detectivi, din care în această vară se va filma ultimul episod.

Sinopsis Mașina de făcut teme

Acțiunea filmului prezintă misterioasa dispariție a mașinii de făcut teme, dispozitivul magic dorit în secret de toți elevii. Mașina este furată înainte de obținerea brevetului de invenție. În grupul de prieteni există un inspirat Detectiv care pornește pe urma făptașilor, însoțit de micii inventatori ai genialei mașinării. Chiar dacă la început șansele de a identifica autorii furtului sunt reduse, Micile Vedete își unesc forțele pentru aflarea adevărului, iar rezultatele nu întârzie să apară.

În rolurile principale sunt: Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani), Detectivel (Matei Burgui, 9 ani) și Asistenta (Codruța Dorobanțu, 12 ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *