Matei, copil miner, va deschide Zilele Filmului de Dragoste la Bucureşti

Filmul Alexandrei Gulea, Matei, copil miner, va deschide, pe 21 noiembrie, prima ediție a a Zilelor Filmului de Dragoste la București.

Sinopsis Matei, copil miner

Eroul Alexandrei Gulea este Matei (Alexandru Czuli), un copil de 11 ani, care locuiește cu bunicul lui (Remus Mărginean) într-o regiune minieră. Părinții lui Matei au plecat la muncă, în Italia, iar copilul dezvoltă o relație specială cu bunicul. Însă, în urma unui incident, Matei este exmatriculat din școală, spre marea dezamăgire a bunicului, care reacționează violent la această veste. Copilul fuge de acasă și îl întâlnește pe ciobanul Isidor, care-l trimite din nou la școală. Numai că, în loc să se ducă la școală, Matei pleacă la București, unde descoperă Muzeul de Științe Naturale și astfel realizează că preferă școala, nu păstoritul. La scurtă vreme după ce Matei se întoarce acasă, bunicul lui moare, iar el ajunge într-o casă de copii.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, care se va desfășura în perioada 21 – 24 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu, precum şi la Cinema Studio (unde va rula doar filmul de deschidere), va mai fi prezent și Gabrielle, cel mai recent film al Louisei Archambault, propunerea oficială a Canadei la Oscar.

gabrielle

Sinopsis Gabrielle

Gabrielle este o tânără înzestrată cu un extraordinar talent muzical, dar care suferă de sindromul Williams, o condiţie de natură genetică ce determină dizabilităţi diverse, dar în special mentale. Ea îl întâlnește pe Martin, cel care îi va deveni iubit, într-un centru de arte din al cărui cor fac amândoi parte. Familiile celor doi se tem însă de faptul că cei doi au o relație. Pe măsură ce un important festival de muzică se apropie, Gabrielle face tot ce îi stă în putere să își câștige independența.

Gabrielle este cel de-al doilea film regizat de Louise Archambault, care a debutat în 1999 cu scurtmetrajul Atomic Saké, urmat de lungmetrajul Familia (2005), câștigător al unui premiu pentru debut la Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2005.

Alexandra Gulea a mai realizat, în 2004, documentarul God plays sax, the devil violin/Dumnezeu la saxofon, dracu’ la vioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *