MECEFF 2012 > Filmele din afara competiției

În afară de cele șapte filme din competiția oficială a celei de-a doua ediții a Mediaş Central European Film Festival (MECEFF), între 2 și 8 septembrie, vor fi proiectate la Mediaș și câteva filme ”bonus”, dar din aceeași zonă geografică, adică din Europa Centrală și de Est.

Din Slovenia.

Izlet, regia Nejc Gazvoda.
Filmul lui Nejc Gazvod spune povestea a trei buni prieteni, Ziva, Andrej si Gregor: Gregor este pe cale să plece în Afganistan, Ziva urmează să își continue studiile în străinătate, iar Andrej este homosexual. Cei trei se pregătesc pentru ultima vacanță împreună…

Circus Fantasticus, regia Janez Burger.
Un bărbat a cărui soție a fost ucisă de o grenadă, locuiește cu copiii săi într-o casă pe jumătate demolată, în mijlocul unui câmp, așteptând constant un alt atac.

Din Cehia.

Leaving, regia Václav Havel.
O comedie dulce-amară despre un cancelar care urmează să fie demis din funcţie după foarte mulţi ani de serviciu în slujba ţării.

Din Polonia.

Fear of Falling, regia Bartosz Konopka.
Filmul spune povestea unui tânăr plecat din provincie pentru a face carieră la oraș, dar care trebuie să revină acasă pentru a-și ajuta tatăl cu probleme psihice.

North from Calabria, regia Marcin Sauter.

O încercare de a crea un loc, un oraș în care este ușor să trăiești, în care oamenii se cunosc, își iartă greșelile, se întâlnesc să vorbească și nu vor decât să fie împreună.

The Corpse Must Die, regia Jozef Paštéka

The Corpse Must Die, regia Jozef Paštéka

Din Slovacia.

The Corpse Must Die, regia Jozef Paštéka.
O comedie contemporană ai cărei protagoniști sunt conectați între ei prin profesii și familii și-ale căror vieți sunt date peste cap de o serie de evenimente neașteptate…

Din Ungaria.

1, regia Pater Sparrow.
Are drept protagonist o carte, ale cărei mii și mii de copii umplu în mod misterios și până la refuz o librărie renumită pentru operele sale rare. Ciudata carte nu pare a avea un autor sau un editor şi descrie ce se întâmplă în întreaga umanitate, în timpul unui minut. Desigur, poliția intră pe fir…

The Unburied Man, regia Mártei Mészáros.
Filmul lui Mártei Mészáros vorbește despre Imre Nagy, primul lider comunist ce a devenit simbolul unei revoluţii naţionale și care a abrogat Tratatul de la Varşovia şi a pledat pentru democraţia bazată pe un sistem de partide pluralist.

Tranquility, regia Róbert Alföldi.
Povestea unui autor ce se luptă cu disperare să își trăiască propria viaţă și să scape de posesivitatea mamei maniaco-depresive.

Etichete:

Un comentariu la „MECEFF 2012 > Filmele din afara competiției”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *