0
2 septembrie 2012
 
 

MECEFF – Mediaş Central European Film Festival, la a doua ediție


Cea de-a doua ediție a Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) se apropie de start. Aceasta va debuta mâine, 3 septembrie, și se va desfășura timp de 4 zile, în Mediaș – Piața Primăriei, Casa Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga și Centrul de documentare și informare Romgaz vor găzdui evenimentele speciale și proiecțiile din cadrul MECEFF 2012.

În afară de cele șapte filme care vor rula în competiția oficială, festivalul va cuprinde și evenimente speciale. Astfel, publicul va putea face cunoștință cu scenaristul român Răsvan Popescu sau cu regizorul și scenaristul armean Serghei Parajanov, cărora organizatorii le-au dedicat două secțiuni separate.

De asemenea, programul Țara invitată va aparține anul acesta Statelor Unite ale Americii, în cadrul acestuia, fiind proiectate o serie de filme la care, sub o formă sau alta, au contribuit mai mulți artiști români ce s-au bucurat de succes la Hollywood.

Din competiția oficială fac parte:

Flower Buds, scris și regizat de Zdeněk Jiráský, Cehia;
Nicky’s Family, regia Matej Mináč, Slovacia;
Die Vaterlosen, scris și regizat de Marie Kreutzer, Austria;
Children of The Green Dragon, regia Bence Miklauzic, Ungaria;
Crulic – Drumul spre dincolo, scris și regizat de Anca Damian, România;
Rosa, regia Wojciech Smarzowski, Polonia;
Archeo, scris și regizat de Jan Cvitkovič, Slovenia.

Alte nouă filme vor putea fi văzute la Mediaș, în afara competiției, în perioada 3 – 6 septembrie.

Puteți sta la curent cu tot ce se întâmplă la MECEFF – Mediaş Central European Film Festival urmărind site-ul oficial: meceff.ro sau pagina de Facebook a evenimentului.


Articol scris de