Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor. Expoziție de fotografie.

meda-sau-partea-nu-prea-fericita-a-lucrurilor-expozitie-foto

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 18:30, la pasarela din fața Cinema City din AFI Cotroceni, va avea loc vernisajul unei expoziții foto inedite. Aceasta face parte dintr-o campanie de promovare a filmului Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, dar și dintr-o campanie de conștientizare a programelor de asistență maternală și cât de mult îi pot ajuta pe copiii din centrele de plasament aceste programe.

Fotografii Vlad Eftenie, Cristian Șuțu, Cătălin Olteanu și Edi Enache au realizat replici ale afișului filmului cu personaje reale – copii aflați în asistență maternală, asemeni Medei, eroina din film.

Fotografiile surprind relația specială creată între copii și asistentele maternale și pot fi văzute de publicul larg până pe 9 decembrie.

Există o întrebare pe care o primesc la fiecare festival din străinatate la care merge filmul meu. „E ficțiune? Sau e real?”. Și nici nu știi ce să răspunzi. Nici nu știi cum să răspunzi, că orice ai răspunde e prost,
spune Emanuel Pârvu, regizorul filmului Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor.

Filmul spune povestea lui Doru (Şerban Pavlu), un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda (Ana Radu), fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat sa accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.


Expoziția este realizată cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 6, București și al companiei Foldo. Vernisajul expozitiei are loc vineri, 24 noiembrie, la ora 18.30, Cinema City în AFI Cotroceni, urmând ca de sâmbătă, 25 noiembrie, expoziția să poată fi vizitată în același mall, pe Oxford Street, până pe 9 decembrie.

Filmul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor intră în cinematografele din toată țara vineri, 24 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *