Microsoft devine distribuitor de film

Pulp, un indie britanic, este primul film din portofoliul de distribuitor al lui Microsoft.

Acesta a început să fie distribuit începând de ieri, 4 martie, exclusiv prin intermediul consolei Xbox 360, iar reprezentanți ai lui Microsoft spun că Pulp nu va fi singurul film care va beneficia de acest sistem nou de distribuție.

Într-o industrie de cinema extrem de competitivă, cum este cea din SUA sau cea din Marea Britanie, filme independente precum Pulp, care nu au printre actori vedete de la Hollywood, ajung cu greu la public și cu costuri destul de mari – Adam Hamdy, unul dintre regizori, afirmând că acestea ar ajunge undeva în jurul sumei de 3 milioane de dolari.

Ei bine, aici intervine Microsoft, care dorește să transforme Xbox dintr-o consolă de jocuri într-una de home entertainment.

Pav Bhardwaj, product manager al Xbox Live, explică implicarea companiei Microsoft în distribuirea acestui film: ”Se potrivește perfect. Filmul este exact pe gustul utilizatorilor de Xbox. Și este extraordinar că putem să sprijinim valorile britanice.

Pulp este regizat de Adam Hamdy și Shaun Magher, aflați la primul lor lungmetraj. Scenariul este scris de un alt debutant: Bode O’Toole.

Povestea filmului este despre un creator de benzi desenate care se vede implicat în treburile unei găști criminale care se folosește de benzile desenate pentru operațiuni de spălare de bani.

Din distribuție fac parte, printre alții, Jay Sutherland, Simon Burbage și Gavin Molloy.

Puteți afla mai multe detalii despre Pulp vizitând site-ul oficial al filmului, pagina de Facebook sau urmărindu-i contul de Twitter.

Trailerul filmului Pulp, distribuit prin Xbox 360

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *