[Video] Mircea Florian, pe coloana sonoră a lui 03.ByPass

03-bypass-mircea-florian

Folkistul Mircea Florian apare pe coloana sonoră a lui 03.ByPass, cel mai nou film regizat de Nap Toader, cel care a mai făcut și Italiencele și Nuntă în Basarabia.

Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Gabriel Spahiu. Scenariul a fost scris de Nap Toader după un scenariu original semnat de Alin Ludu Dumbravă și Dan Stăiculescu. Silviu Stavilă este director de imagine, de sunet s-au ocupat Mihnea și Mihai Bogos iar montajul a fost realizat de Tudor D Popescu.

Spre deosebire de „Italiencele” și „Nuntă în Basarabia”, „03.ByPass” e filmul în care am încercat să-mi înțeleg și să-mi iubesc toate personajele. Făceam pentru prima dată parte din comunitatea lor, cea în capul căreia s-au spart efectele negative ale crizei financiare globale. Am amestecat ingrediente ale unui cinema popular cu cele ale minimalismului. Aveam credința că pot face un film realist, tribut adus ambelor tipuri de cinema în interiorul aceluiași creuzet. Am mai încercat să adopt, să respect, creativitatea colaboratorilor mei, mulți dintre ei debutanți în lungmetraj. Am fost din nou mânat înainte de curiozitatea combinării experimentului cu canonul, liricului cu comicul, râsului, cu plânsul,
– spune regizorul Nap Toader

Sinopsis 03.ByPass

Acțiunea filmului „03.ByPass” se desfășoară pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de salvare: o doctoriţă, asistentul-amant şi șoferul-ambulanțier. Cei trei aduc la spital un bătrân singur, muribund, dar care are ascunși sub saltea zeci de teancuri de bani.
În plan tematic filmul vorbește despre alienarea comportamentului în faţa ispitei banilor.

Trailer 03.ByPass

03.ByPass va avea premiera în cinematografe pe 6 mai.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *