0
29 iunie 2011
 
 

Mission: Impossible. Ghost Protocol – primul trailer


Producătorii celui de-al patrulea film din seria Mission: Impossible au făcut public primul trailer al noii producții, care îl are în rolul principal, din nou, pe Tom Cruise.

“MISSION: IMPOSSIBLE . GHOST PROTOCOL” este viitorul film din franciza care a avut un uriaş succes internaţional, produsă de studiourile Paramount, urmând să fie distribuit în România de Roimage. Cele trei filme din serie au acumulat încasări totale de peste 2 miliarde de dolari în toată lumea.

Filmările au început la Dubai şi vor continua la Moscova, Praga şi Vancouver, iar filmul urmează să fie lansat pe 16 decembrie, atât în SUA, cât și în România. Producătorii filmului sunt, alături de Tom Cruise, J.J. Abrams şi Bryan Burk, prin intermediul companiei de producţie a lui Abrams, “Bad Robot”.

Mission: Impossible. Ghost Protocol reuneşte o echipă de staruri în frunte cu același Tom Cruise, căruia i se alătură Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Josh Holloway, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Lea Seydoux şi Anil Kapoor. Filmul este regizat de Brad Bird, care se află la primul său film de lungmetraj neanimat.
Scenariul le aparţine lui Josh Appelbaum şi lui Andre Nemec, şi se bazează pe o poveste creată de Appelbaum, Nemec şi Abrams. Producător executiv este Jeffrey Chernov, iar co-finanţarea este asigurată de compania Skydance Productions, a lui David Ellison.

Echipa de realizatori este formată din nume importante din industrie, precum directorul de imagine Robert Elswit (“There Will Be Blood”), laureat cu Oscar, scenograful Jim Bissell (“Good Night, and Good Luck”), creatorul de costume Michael Kaplan (“Blade Runner,” “Star Trek”), editorul laureat cu Oscar Paul Hirsch (“Star Wars”), producătorul de efecte vizuale Tom Peitzman (“Mission: Impossible III,” “Alice in Wonderland”).

Brad Bird a fost regizor şi scenarist pentru “The Incredibles,” care a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu, filmul câştigând oscarul pentru cel mai bun film de animaţie. Mai recent, Bird a primit un Glob de Aur şi al doilea său Oscar pentru Cel mai bun film de animaţie, pentru “Ratatouille.”

Abrams şi Burk au lucrat împreună la “Star Trek,” pe care Abrams l-a şi regizat, şi care a primit un Oscar pentru Cel mai bun machiaj. Abrams a mai regizat “Mission: Impossible III”, următorul său proiect fiind “Super 8”, care va avea premiera în România la finalul lunii iulie.


Articol scris de