Moldova Film Festival, în iunie, la Iași

moldova-film-festival

Prima ediție Moldova Film Festival va avea loc la Iași între 2 și 6 iunie anul acesta, într-un cadru adaptat situației și incertitudinilor generate de pandemie. Programul festivalului va prezenta o selecție de filme în secțiuni curatoriale și programe speciale. Pe lângă selecția de filme, festivalul propune publicului întâlniri cu cineaști, ateliere, conferințe, dar și o mini-galerie de artiști new-media care vor experimenta diferite narațiuni virtuale.

Totodată, Moldova Film Festival deschide înscrierile de scurtmetraje românești care vor rula în competiția primei sale ediții. Dedicat cinemaului contemporan de artă, festivalul își propune să prezinte o selecție a celor mai bune scurtmetraje de artă realizate în ultimii doi ani de zile.

Sunt eligibile pentru înscrieri filme de toate genurile (ficțiune, documentar, animație, etc.) a căror durată nu întrece 30 de minute realizate de către cineaști români. Întrucât în anul 2020 producția de film autohtonă a fost puternic afectată de către criza COVID-19, în mod excepțional, sunt eligibile și filme realizate pe durata anului 2019.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 7 aprilie 2021 și sunt disponibile prin intermediul website-ului oficial al Moldova Film Festival.

Selecția oficială va fi publicată pe site-ul festivalului, iar autorii filmelor selectate vor fi invitați să participe la festival pentru discuții cu publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *