Știri
 

Moromeții 2 (2018)

Moromeții 2

 

Moromeții 2 (2018) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
16.11.2018
Gen:
Durata:
109 minute
Rating:
AG - Audiență generală
Site oficial:
Moromeții 2 (2018)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 5 critici/bloggeri de mai jos.
58%
58


Parerea ta
11 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Moromeții 2 (2018)

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil, dacă te înregimentezi.3

 
Recenzii Moromeții 2 (2018)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Moromeții 2 e un film rece, la fel ca și relațiile dintre personajele sale. E distant față de spectator. Nu zăbovește prea mult din drumul său, decât cu rare excepții, când lasă loc pentru două secvențe memorabile.
Anca Mureşan – Liternet
Şi dacă e ceva ce cade perfect în filmul ăsta, aceea e, fără tăgadă, lumina. Lăudat fie numele lui Vivi Drăgan Vasile, a creat în Moromeţii 2 o imagine atît de frumoasă, că nu s-au inventat încă superlativele pentru ea.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Filmul Moromeții 2 duce onorabil până la capăt epopeea familiei Moromete.
Ionuț – TimesNewRoman
Mergeți neapărat să vedeți filmul, ca să aveți certitudinea că nu există nicio speranță pentru acest popor.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Moromeții 2” pare să țintească spre un public cât mai larg. O opțiune, evident, onorabilă și care a început deja să dea rezultate. Însă insuficientă pentru a salva filmul de sub povara clasicului de acum peste trei decenii și a-l pune pe propria traiectorie care să îl plaseze în seria operelor esențiale ale cinematografiei române.


3 Comentarii


 1.  
  Lazaroiu

  Subtire ! Regizat , parca de Vio. Dancila . Nimic din Marin Preda ! Rusinos . Acum inteleg de ce na dorit sa joace Rebenciuc.
 2.  

  Foarte bun, abia astept sa merg la cinema sa vad filmul romanesc
 3.  
  gogu radulescu

  a-l compara cu prima parte e o capcană – fiecare poartă amprenta vremurilor în care au fost create. Luat de sine-stătător, e un film destul de solid, decent, cu momente bune, câteva interpretări foarte bune (Dogaru, Mălăele, Vasilescu, Visu, Mihăiță, Râlea și chiar Vasluianu) și o imagine magnifică, poate cea mai bună imagine văzută vreodată la un film românesc. Filmul ne lasă cu un gust amar, în ceea ce privește destinul românilor, arătându-ne că istoria se repetă, deoarece nu am evoluat ca neam. Notă: 7.5 / 10

  Răspunde


  (obligatoriu)