Știri
 

Moromeții 2 (2018)

Moromeții 2

 

Moromeții 2 (2018) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
16.11.2018
Gen:
Durata:
109 minute
Rating:
AG - Audiență generală
Site oficial:
Moromeții 2 (2018)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 4 critici/bloggeri de mai jos.
50%
50


Parerea ta
7 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Moromeții 2 (2018)

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil, dacă te înregimentezi.2

 
Recenzii Moromeții 2 (2018)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Moromeții 2 e un film rece, la fel ca și relațiile dintre personajele sale. E distant față de spectator. Nu zăbovește prea mult din drumul său, decât cu rare excepții, când lasă loc pentru două secvențe memorabile.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Filmul Moromeții 2 duce onorabil până la capăt epopeea familiei Moromete.
Ionuț – TimesNewRoman
Mergeți neapărat să vedeți filmul, ca să aveți certitudinea că nu există nicio speranță pentru acest popor.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Moromeții 2” pare să țintească spre un public cât mai larg. O opțiune, evident, onorabilă și care a început deja să dea rezultate. Însă insuficientă pentru a salva filmul de sub povara clasicului de acum peste trei decenii și a-l pune pe propria traiectorie care să îl plaseze în seria operelor esențiale ale cinematografiei române.

2 Comentarii


 1.  
  Lazaroiu

  Subtire ! Regizat , parca de Vio. Dancila . Nimic din Marin Preda ! Rusinos . Acum inteleg de ce na dorit sa joace Rebenciuc.
 2.  

  Foarte bun, abia astept sa merg la cinema sa vad filmul romanesc

  Răspunde


  (obligatoriu)