Netflix, acum și în limba română

netflix-in-romana

Deși intrase pe piața din România încă de la începutul anului trecut, platforma online Netflix abia azi, 23 mai, a primit și interfață în limba română. Nu numai site-ul beneficiază de această opțiune, ci aplicațiile Netflix de pe toate platformele. Modificarea versiunii lingvistice se face din setările profilului.

În plus, în momentul de față, 80% dintre filmele și serialele din oferta Netflix au disponibilă și subtitrare în limba română.

Suntem încântați să putem oferi conținut Netflix în limba română, pentru ca abonații să se bucure de o mare varietate de seriale și filme: seriale originale Netflix populare în toată lumea, animeuri, conținut adresat copiilor, programe de comedie și nu numai,
– a declarat Jonathan Friedland, director de comunicare la Netflix.

Pe lângă localizarea în limba română, Netflix a mai anunțat și creșterea numărului de filme dublate din ofertă, dar și seriale și filme exclusive în format 4K Ultra HD și HDR.

Yann Lafargue, Technology and Corporate Communications, a adăugat că printre cele mai importante lucruri cărora li se acordă atenție la Netflix sunt sistemul de recomandări pentru utilizatori și protejarea datelor personale ale utilizatorilor. Potrivit acestuia, Netflix nu salvează detalii despre utilizatori privind sexul, vârsta sau locul de unde se conectează.

Compania americană oferă posibilitatea de control al tipului de trafic pentru o mai bună gestionare a cantității de date utilizate la difuzarea prin rețelele de telefonie mobilă, lărgind paleta de opțiuni atât pentru abonamente cu trafic de date nelimitat, cât și pentru abonamente mai restrictive. Pe site-ul fast.com, abonații pot vedea cât de rapidă este conexiunea la internet, indiferent dacă folosesc una mobilă sau una fixă în bandă largă.

50% dintre utilizatorii din România accesează serviciul de streaming Netflix de pe laptop, în vreme ce în SUA tot mai mulți utilizatori se îndreaptă spre smart TV-uri și telefoane mobile.

De asemenea, Jonathan Friedland a mai precizat că în estul Europei cele mai apreciate programe sunt serialele de comedie și a menționat și un top 3 al celor mai vizionate seriale de către români: Orange is the New Black, House Of Cards și Narcos.

Fiecare utilizator își poate crea până la cinci profile diferite într-un singur cont, și poate viziona pe până la patru dispozitive simultan.

Sunt trei tipuri de abonamente disponibile în România: Minim (7.99 euro), Standard (9.99 euro) și Premium (11.99 euro). Însă oricine poate încerca serviciile Netflix gratuit timp de 30 de zile.

În prezent Netflix are peste 100 de milioane de abonați în 190 de țări, potrivit lui Jonathan Friedland, și, întrebat dacă există vreo intenție de a crea producții originale românești, acesta nu a exclus posibilitatea colaborării cu regizorii români, dar a afirmat că nu există încă nimic în lucru și nici planificat.

Un comentariu la „Netflix, acum și în limba română”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *