NexT 2012 > Pe malurile Mediteranei, marele câștigător

Sâmbătă seara, Festivalul Internațional de Film NexT și-a premiat câștigătorii celei de-a 6-a ediții.

Filmul care a primit Trofeul NexT 2012 este un scurtmetraj francez, intitulat ”Pe malurile Mediteranei”, realizat de către Olivier Py. Juriul festivalului l-a descris ca “un poem cinematografic de amploare, realizat din înregistrările video ale familiei, vechi de 40 ani”.

Premiul “Cristian Nemescu”, acordat pentru cea mai bună regie, a fost oferit, ex aequo, realizatorilor Julia Ducournau (pentru scurtmetrajul “Junior” ) și Rudi Rosenberg (pentru scurtmetrajul „Aglaee”).
Juriul a decis să-i premieze pe cei doi pentru faptul că filmele lor se înscriu în spiritul filmelor lui Cristian Nemescu şi ale lui Andrei Toncu. În timp ce „Aglaee” surprinde lumea adolescenţilor, cu tot ce cuprinde ea: maliţiozitatea, lipsa de onestitate şi vulnerabilitatea, “Junior” spune o poveste cu răsturnări de situaţie, amestecând cu îndrăzneală dramatismul comic cu horror-ul cronenbergian.

Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră a fost câștigat de Nacho Arenas, sound designer-ul filmului “Camera” (Spania, 2011).

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost obținut de filmul lui Dorian Boguță – “De azi înainte”.

Publicul, însă, a preferat un alt film românesc, astfel că Premiul publicului pentru film românesc a revenit scurtmetrajului ”Hello Kitty”, în regia lui Millo Simulov.

În competiție, s-au mai aflat alte două filme românești: ”O mie de lucruri în comun”, regia Sarra Tsorakidis și ”Chefu’”, regia Adrian Sitaru.

Celălalt Premiu al publicului, care a avut în vedere toate filmele din competiție, a fost acordat scurtmetrajului “Aglaee”.

Un comentariu la „NexT 2012 > Pe malurile Mediteranei, marele câștigător”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *