NexT Disco Night la OHA Beach

Nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că NexT, festivalul meu de suflet, îşi pune costum de baie şi pleacă la mare. Aşadar sâmbătă, 19 iulie, începând cu ora 22:30, la OHA Beach din Mamaia Nord, NexT a pregătit şase musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, despre poveşti de dragoste înflăcărate. Intrarea e liberă. E NexT Disco Night.

Nu e prima oară când la OHA Beach se văd filme. Vara trecută au avut săptămânal seară de film şi în rest se ţin de tot felul de activităţi culturalo-artistice: concerte, expoziţii, piese de teatru. Eu aflasem un zvon că NexT îşi caută partener la mare şi ma bucur că l-a găsit chiar pe plajă. După proiecţie, urmează o petrecere, unde va mixa PUPITRU, noul proiect al lui Călin Crişan, împreună cu Bianca Feathers. Tot disco, tot pe plajă, la OHA Beach.

poster_nexT

Dar să vedem ce scurtmetraje ne aşteaptă sâmbătă:

În strălucirea şi pulsaţiile discotecii, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, o poveste care însă nu era menită să se întâmple. Şi cum altfel ar putea fi o astfel de poveste dacă nu Outrageously Disco (r.Nicolae Constantin Tănase, România, 2010, 20’)?

Baldguy (r. Maria Bock, Norvegia, 2011, 12’) e o poveste despre încercările unui tânăr de-a obţine dragostea şi de-a fi acceptat, într-un musical plin de viaţă despre ce înseamnă să fii tu însuţi şi să iubeşti pe cine vrei, iar în Moore Street Masala (r. David O’Sullivan, Ireland, 2009, 5’) un vânzător la un magazin de cartier, se îndrăgosteşte de agenta sexy de vânzări imobiliare de vizavi. Când îi vinde prânzul, aceasta îi fură inima. Există un singur fel în care iubirea poate învinge… ca la Bollywood!

La fel şi în West Bank Story (r. Ari Sandel, SUA, 2005, 22′)- un musical despre un cuplu improbabil. David, un soldat israelian, şi Fatima, o casieriţă palestiniană la un fast food, care se îndrăgostesc în mijlocul animozităţii ce domneşte între familiile lor disputându-şi standurile de falafel în West Bank.

În Interior. Maşină. (r. Anna Mastro, SUA, 2011, 19’) însă, dragostea e cu scântei. Ea îşi doreşte o relaţie stabilă, el visează la o viaţă liberă – însă se va gândi de două ori mai bine, când ea îi povesteşte ce s-a întâmplat cu ultimul băiat care a părăsit-o.

Una peste alta, lucrurile se schimbă întodeauna cu O coafură la înălţime (r. Karan Kandharl, Marea Britanie, 2012, 8’) – ce ziceam de fixativ? Personajul nostru s-a pregătit cu atâta grijă: mocasinii lustruiţi, părul netezit cu atenţie pe spate, bretonul aranjat meticulos. În clipa în care intră în Rockabilly Club, lumea se uită fix la el.

 

Organizat de Societatea Culturală NexT, Festivalul Internaţional de Film NexT, ajuns la a 8-a ediţie, este un eveniment anual care susţine cinemaul imaginativ şi inovator din întreaga lume. Misiunea sa este sa descopere şi să promoveze în plan local, naţional şi internaţional cineaştii talentaţi aflaţi la începutul carierei lor.

OHA Beach – Generator de cultură independent este prima plajă independentă cu înclinări artistice din România, un spaţiu alternativ care promovează şi încurajează manifestările artistice de orice fel : de la concerte mici de sufragerie până la expoziţii, seri de film şi animaţie, spectacole de teatru, improvizaţii şi experimente artistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *