O noapte de neuitat la Anim’est

Festivalul internațional de film de animație Anim’est a pregătit și în acest an filme de animaţie bizare, visuals şi muzică live, program desfășurat sub denumirea ”Creepy Animation Night 2”.

Astfel, pe 15 octombrie, la Cinema Patria, în cadrul festivalului, începând cu ora 23 și terminând în zori, vor pute fi urmărite filme selectate de către directorul Anim’est, Mihai Mitrică, și se va auzi muzica lui Matze, acompaniată de desenele realizate live de Andrei Fantana şi proiectate pe ecranul celui mai mare cinematograf din Bucureşti.

23 de scurtmetraje provocatoare, provenind din 17 ţări, vor „umple” noaptea la Cinema Patria, fiind împărţite în trei programe.

The Origin of Creatures

Scurtmetraje-şoc precum apocalipticul The Origin of Creatures (r. Floris Kaayk, Olanda, 2010), o distopie şocantă a cărei acţiune este plasată într-un viitor incert, în care viaţa unei colonii este tulburată de un fenomen supranatural ce seamănă panică printre locuitori; întunecata cronică a proceselor lui Sliceman, MRDRCHAIN (r. Ondrej Svadlena, Cehia-Franţa, 2010), selecţionat în cadrul celui mai important festival de scurtmetraj din lume, cel de la Clermont-Ferrand; sau Les bessones
del carrer de Ponent / The Twins from Sunset Street (r. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010), câştigătorul competiţiei Umbre Scurtmetraj / Shadows Shorts din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt doar câteva dintre titlurile care vor da fiori spectatorilor Creepy Animation Night 2.

Între proiecții cunoscutul DJ român Matze va mixa live pe scena Cinema Patria, iar artistul vizual Andrei Fantana va ilustra orchestraţia sonoră desenând pe loc, de asemenea live, pe ecranul de la Cinema Patria, în cadrul a două „intervenţii” a câte 45 de minute – între primul şi al doilea, respectiv al doilea şi al treilea program de filme scurte.

Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la această ediţie Anim’est, Cristian Stanciu Matze a intrat pe piața muzicală electronică din Romania încă din 1992, continuând, în 1996, în calitate de cofondator al Yama Studios, o casă de producţie alături de care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale cu piesele muzicale produse.

În 1998, a înfiinţat NSK, alături de Electric Brother şi DJ Vasile. Cei trei au concertat alături de nume importante ale scenei electro mondiale – Faithless, Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt. În noiembrie 2003, împreună cu Dan Handrabur, DJVasile,Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu, Matesan, a pus bazele Shukar Collective,
un proiect revoluţionar care explorează ritmurile tradi ionale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital.

Matze produce, împreună cu Dj Vasile, emisiunea săptămânală Zona liberă difuzată
la Radio Guerrilla.

Un artist complet, Andrei Fantana a absolvit secţia Actorie a UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A trecut la pictură după întâlnirea cu Andrew Jones şi Jason Manley, cei care i-au fost şi îndrumători.

În 1996, fondează revista Game Over şi de mai bine de 10 ani lucrează în industria jocurilor video – ultima producţie urmând a fi lansată în noiembrie 2010, după o colaborare cu actori cunoscuţi din domeniul jocurilor video, ca Ron Perlman şi David Zayaz. Printre pasiunile sale se numără muzica şi realizarea de desene şi animaţii live.

Lista filmelor care vor putea fi văzute la Creepy Animation Night 2:

MRDRCHAIN

Au bal des pendus / At the Ball of the Hanged
(r. Pollefoort Johan, Franţa-Belgia, 2009)

Burn the whole place down
(r. Adam Comiskey, Marea Britanie 2009)

Carne de mi carne / My Flesh and Blood
(r. Patricia Asenjo, Patricia Gil, Spania 2009)

Chainsaw Maid
(r. Takena Nagao, Japonia, 2008)

Clean Carousel
(r. Andreas Bødker, Danemarca, 2010)

Cyklernes nat / The Night of the Living Bicycles
(r. Louise Bruun, Danemarca, 2008)

Diurnambule
(r. Christel Grignon, Tierno Beauregard, Franţa, 2009)

Doroga
(r. Sotir Gelev, Alex Filipov, Bulgaria, 2009)

Jaulas
(r. Juan José Medina, Mexic, 2009)

Jugglers 2
(r. Niven Wilson, SUA, 2009)

Kleit / The Dress
(r. Jelena Girlin, Mari-Liis Bassovskaja, Estonia 2007)

La vie de la morte
(r. Brandyn Bold, SUA, 2009)

Les bessones del carrer de Ponent / The Twins from Sunset Street
(r. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010)

L’Oiseau / The Bird
(r. Emilie Derville, Belgia, 2010)

MRDRCHAIN
(r. Ondrej Svadlena, Cehia-Franţa, 2010)

Ptaki / The birds
(r. Marta Strozycka, Polonia, 2010)

Schattensprung / Getting Over Your Shadow
(r. Olivia Milz, Germania, 2009)

The Moon Bird
(r. The Brothers McLeod, Marea Britanie, 2010)

The Origin of Creatures
(r. Floris Kaayk, Olanda, 2010)

To chto est u menya
(r. Andrey Zhidkov, Rusia, 2009)

TV Dinner
(r. Maya Galluzzi, Elveţia, 2009)

Veriset kädet / Bloody Hands
(r. Malakias, Finlanda, 2009)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *