Nordic Film Festival vine la Timișoara

nordic-film-festival-timisoara

Prima ediție a Nordic Film Festival de la Timișoara va avea loc între 28 septembrie – 1 octombrie 2023, la Cinema Victoria din Strada Ion Câmpineanu Nr. 2.

Festivalul aduce 12 lungmetraje, care celebrează, ca și în edițiile anterioare, diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Vă propunem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil. Fie că optați pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veți descoperi un spațiu cinematografic atipic,
– a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Filmele sunt subtitrate în limba română și engleză.

Nordic Film Festival aduce și o noutate: persoanele cu deficiențe de auz vor avea posibilitatea să urmărească un film nordic accesibilizat pentru ele, „Louis and Luca – Mission on the Moon”, proiectat în data de 1 octombrie, ora 14:00.

Biletele vor putea fi achiziționate în curând online, dar și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara.

Mai multe informații puteți descoperi urmărind pagina de Facebook a Nordic Film Festival.


Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *