Nymphomaniac Vol. II va rula în cinematografele din România

După ce pe 28 ianuarie, Comisia de clasificare a filmelor a Centrului Naţional al Cinematografiei acordase părții a doua a filmului lui Lars von Trier ratingul IM-18-XXX, adică „Interzis minorilor şi proiecţiei cu public„, în cursul zilei de ieri, aceasta a revenit asupra deciziei acordându-i rating IM-18 – „filme interzise minorilor„.

De asemenea, tot ieri, Cristina Corciovescu, președinta Comisia de clasificare a filmelor, a fost înlocuită cu Alexandra Greceanu. Cristina Corciovescu va rămâne membră în cadrul acestei comisii.

Potrivit unui comunicat sosit de la Centrul Naţional al Cinematografiei, Comisia de clasificare a filmelor funcţionează ca o comisie de specialitate a Centrului Naţional al Cinematografiei şi este formată din 9 membri: Cristina Corciovescu, Tudorel Butoi, Marin Vladimir, Cristina Dochianu, Bian Sorin, Alexandru Chifu, Mihnea Sebastian Lazăr, Iulia Ioaniţoaia şi Alexandra Greceanu.

Conform art. 44 alin 2 din Ordinul Nr. 2379 din 12 septembrie 2006 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, în vederea asigurării protecţiei publicului spectator, cu precădere a minorilor, filmele de orice gen, înregistrate pe orice fel de suport, care urmează a fi comunicate către public prin proiecţie publică sau prin comercializare ori închiriere pe teritoriul României, se clasifică de către comisia de specialitate înfiinţată în cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Independența Film, distribuitorul filmului Nymphomaniac în România, va primi în cursul zilei de azi, 31 ianuarie, o notificare oficială cu privire la noul rating acordat de Comisia de clasificare a filmelor.

Mihai Kogălniceanu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei, a declarat pentru Mediafax: ”Atât timp cât voi fi director al Centrului Naţional al Cinematografiei, în România, nu va exista cenzură în privinţa filmelor ce vor fi difuzate în cinematografe”.

Nymphomaniac Vol. 2 se va lansa în România așa cum era stabilit, pe 7 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *