Octav, un nou film românesc

octav-nou-film-romanesc

Primul lungmetraj de ficțiune regizat de Serge Ioan Celebidachi se va numi Octav și, cel mai probabil, va avea premiera anul viitor. Filmările au început deja și se vor încheia pe 27 aprilie.

O coproducție România–Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Octav îi are în distribuție pe Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin, în vreme ce de scenariu s-au ocupat Serge Ioan Celebidachi și James Olivier.

Bugetul filmului este de 1.4 milioane de euro, fiind produs de Astra Entertainment, Oblique Media și CelebFilms UK.

Octav este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum. M-a cucerit de la prima citire. Acest rol este o provocare actoricească pentru mine deoarece presupune să interpretez personajul unui copil din perspectiva unui adult.
– Marcel Iureș

Sinopsis Octav

„Octav” este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia și dragostea în cea mai pură și măreață formă a sa, întruchipată aici de relația profundă și inocentă dintre un bătrân de 80 de ani și o fetiță de 10 ani. Intrigantă și originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face personajul principal, bătrânul Octav (interpretat de Marcel Iureș), în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în același timp prizonier al trupului său îmbătrânit.

Director de imagine este Blasco Giurato, cel care s-a ocupat și de Cinema Paradiso, care a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin. Iar muzica este realizată de Vladimir Cosma, câștigător a două premii César pentru cea mai bună muzică de film (Diva, în 1982, și Le Bal, în 1984).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *