Review > saramon vs Oh, Ramona!

oh-ramona-review

Oh, Ramona! e titlul final al filmului. La un moment-dat apărea cu Confessions of a teenager. Iar cartea care stă la baza lui e Suge-o, Ramona, a lui Andrei Ciobanu.

Regizoare e Cristina Jacob, care se află și printre scenariști, alături de Alex Coteț și Andrei Ciobanu. Iar acești trei oameni reprezintă problema întregului film.

Povestea filmului e una haotică, lipsită de logică, de multe ori plictisitoare, cu multe glume previzibile, cu niște personaje abia schițate și cu un final care pare să fi fost născocit în grabă, într-o dimineață plină de mahmureală.

Principalul personaj este Andrei, interpretat destul de convingător de Bogdan Iancu.
Ei bine, lui Andrei îi pică cu tronc Ramona (Aggy K. Adams), care, evident, este cea mai populară fată din școală. Iar Andrei e… un nimeni, ca să zic așa.
Numai că lucrurile nu vor rămâne în felul ăsta prea mult timp.

Trailer Oh, Ramona!

Personajele evoluează sfidând orice logică. Publicul e invitat să se amuze doar pentru că așa vor scenariștii. Timpul trece – și de la un moment-dat pare că trece prea încet. Iar dublajul acela englezesc în cazul unor actori români – al căror accent probabil că nu se ridica la standardele internaționale – îți cam deranjează urechea.

Dar din punct de vedere tehnic, Oh, Ramona! nu e realizat deloc rău. Montajul și imaginea sunt exact așa cum te-ai aștepta să fie la un film realizat de niște profesioniști. Păcat că regizoarea Cristina Jacob nu reușește să-i ofere ritmul necesar, iar scenariul pare scris de niște oameni care nu înțeleg cum se scrie o comedie care să-i amuze și pe cei care nu se uită acum la primul film din viața lor.

3 comentarii la „Review > saramon vs Oh, Ramona!”

 1. Nu m-am uitat la film. Insa am citit o parte din carte si am vazut trailer-ul. Pe baza acestor factori, ma asteptam ca filmul sa fie mult mai rau decat pare a fi din recenzia asta. Bravo lor pentru ca au reusit sa adapteze cat de cat acest film si apreciez acest review. Voi da follow blogului si poate o sa ma si uit la film ca sa ma conving (insa nu dau bani sa il vad la cinema lol nu merita, mai bine astept sa il piratez, sa il vad gratis pe net)

  1. Chiar si gratis te va costa timp. Inutil! E jalnic. Nu sunt critic de film, dar nici nu încadrez atât de categoric filmele in bune si mai puțin reușite. Încerc mereu sa apreciez ceva. Aici? Nimic. Poate doar faptul ca e filmat in Brasov si unele cadre sunt reușite.
   Pe scurt e… pierdere de timp. Patetic!

  2. L am vazut intr o seara, din plictiseala. Sincer? Mi a placut.. e genul de film la care nu are sens sa comentezi logica, evolutia personajului etc.. really? E banal, e funny.. unul dintre putinele filme romanesti care chiar m a scos din rutina.. si am vazut destule productii romanesti de cand acestea au inceput sa apara pe Netflix.

   Ps. La majoritatea filmelor romanesti reuseste sa ma scoata din accentul actorilor (desi se vb in romana!). Dublajul mi s a parut chiar bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *