3
9 februarie 2019
 
 

Review > saramon vs Oh, Ramona!

oh-ramona-review
oh-ramona-review

Oh, Ramona! e titlul final al filmului. La un moment-dat apărea cu Confessions of a teenager. Iar cartea care stă la baza lui e Suge-o, Ramona, a lui Andrei Ciobanu.

Regizoare e Cristina Jacob, care se află și printre scenariști, alături de Alex Coteț și Andrei Ciobanu. Iar acești trei oameni reprezintă problema întregului film.

Povestea filmului e una haotică, lipsită de logică, de multe ori plictisitoare, cu multe glume previzibile, cu niște personaje abia schițate și cu un final care pare să fi fost născocit în grabă, într-o dimineață plină de mahmureală.

Principalul personaj este Andrei, interpretat destul de convingător de Bogdan Iancu.
Ei bine, lui Andrei îi pică cu tronc Ramona (Aggy K. Adams), care, evident, este cea mai populară fată din școală. Iar Andrei e… un nimeni, ca să zic așa.
Numai că lucrurile nu vor rămâne în felul ăsta prea mult timp.

Trailer Oh, Ramona!

Personajele evoluează sfidând orice logică. Publicul e invitat să se amuze doar pentru că așa vor scenariștii. Timpul trece – și de la un moment-dat pare că trece prea încet. Iar dublajul acela englezesc în cazul unor actori români – al căror accent probabil că nu se ridica la standardele internaționale – îți cam deranjează urechea.

Dar din punct de vedere tehnic, Oh, Ramona! nu e realizat deloc rău. Montajul și imaginea sunt exact așa cum te-ai aștepta să fie la un film realizat de niște profesioniști. Păcat că regizoarea Cristina Jacob nu reușește să-i ofere ritmul necesar, iar scenariul pare scris de niște oameni care nu înțeleg cum se scrie o comedie care să-i amuze și pe cei care nu se uită acum la primul film din viața lor.


Articol scris de