1
13 martie 2012
 
 

One World România 2012 începe în această seara


Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World România ia startul în această seară, marți, 13 martie, de la ora 19.00, cu un concert special susținut de formația Shamanelism, la Cinema Scala.

Shamanelism este o formație oarecum neconvențională, ai cărei membri sunt deținuți din Penitenciarul pentru Minori și Tineri Craiova și din Penitenciarul Rahova.

După acest concert, organizatorii au pregătit o prezentare a filmelor care vor urma să fie proiectate în cadrul festivalului, în timp ce prima seară se va încheia cu documentarul “The Furious Force of Rhymes”, regizat de Joshua Atesh Litle, un film ce spune povestea evoluției muzicii hip-hop, ca modalitate de protest.

Și dacă seara se încheie, de la ora 23.00, în Club Control, începe petrecerea de noapte, pe ritmurile celor de la Loungerie II.

Festivalul One World România are loc în perioada 13 – 18 martie, cu proiecții în patru cinematografe: Eforie, Corso, Union şi Noul Cinematograf al Regizorului Român.

De asemenea, la acest eveniment va fi proiectat, miercuri, 14 martie, de la ora 18.00, și documentarul realizat de Mona Nicoară și Miruna Coca Cosma – Școala noastră.

Un scurt interviu cu Mona Nicoară, despre cum a fost realizat acest documentar, puteți citi aici.

Prețul unui bilet la proiecțiile din cadrul festivalului este de 8 lei, în vreme ce un abonament pentru tot festivalul este de 60 de lei.
Trebuie adăugat și faptul că accesul la proiecțiile de la Noul Cinematograf al Regizorului Român este liber.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe site-ul oficial One World România.


Articol scris de