One World Romania > Evenimente speciale

Pe lângă filmele pe care le prezintă, One World Romania organizează și evenimente speciale, printre care se numără expoziții, spectacole de teatru sau circuite turistice.

Marele circuit al șpăgii

Turul Marele circuit al șpăgii îl are ca ghid pe Eugen Istodor și va începe zilnic din Piața Dorobanți, la intrarea în strada Beller, de la ora 17:00, între 18 si 21 martie, iar pe 22 și 23 martie, de doua ori pe zi, de la ora 11:00 și de la ora 17:00.
În cadrul acestui tur, publicul va putea vizita principalele obiective ale Bucureștiului, unde s-au petrecut evenimente de corupție în ultimii 25 de ani.

De asemenea, în ziua de 20 martie, va avea loc un curs turbo de Master of Corruption Administration, ținut de Petr Sourek, la Clubul Țăranului, de la ora 17:00.

Tipografic Majuscul

Ziua de 19 martie este dedicată teatrului. Astfel, de la ora 19:30, la Teatrul Odeon, Sala Studio, va avea loc spectacolul Tipografic Majuscul, de Gianina Cărbunariu, care face parte din proiectul Vieți paralele – Secolul 20 văzut prin ochii Poliției Secrete. În cadrul acestui proiect, mai mulți artiști din foste țări socialiste au creat șase producții de teatru bazate pe informații culese în urma studierii arhivelor poliției secrete.

Rezist-Exist

Dan Perjovschi este artistul care a desenat Premiul One World Romania 2013, iar, la invitația organizatorilor, anul acesta, a pregătit o expoziție cu desenele sale, care va putea fi vizitată la Institutul Francez sau la Clubul Țăranului.

Ani de zile am desenat nedreptatile lumii pe peretii muzeelor din intrega lume. De 2 ani reactionez la nedreptatile lumii pe peretii Facebook. Oamenii care se opun in strada acestor nedreptati s-au identificat cu desenele mele si le-au folosit la proteste. Si uite asa desenele mele au devenit activiste.
– Dan Perjovschi

Colțul amintirilor

În fiecare zi, în perioada 18 – 23 martie, în foaierul Cinema Studio, publicul va putea rememora, la adăpostul undei draperii și în fața unei camere și a unui reporter, amintiri din perioada comunistă.

Festivalul One World Romania va avea loc între 17 și 23 martie, în București.

Un comentariu la „One World Romania > Evenimente speciale”

  1. Pingback: Arc blogosferic peste timp la proiecţia specială pentru bloggeri One World • Chinezu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *