Pașaport de Germania, de astăzi, un nou documentar românesc la HBO

Pașaport+de+Germania

Pașaport de Germania / Trading Germans, realizat de Răzvan Georgescu, va putea fi vizionat, începând de azi, la HBO România și pe platforma HBO GO.

Documentarul lui Răzvan Georgescu, produs de către HiFilm, Februar Film și HBO, a avut premiera în octombrie, la Astra Film Festival, și vorbește despre o situație mai puțin cunoscută: cum România a încasat aproape 3 miliarde de mărci de la statul german în perioada 1968 – 1989, când între RFG şi România a existat un acord secret prin care Nicolae Ceaușescu îi lăsa pe românii de origine germană să emigreze contra unei sume de bani.

Un subiect asemănător a fost discutat de către Radu Gabrea, în documentarul său din 2013, Evrei de vânzare.

Printre protagoniștii documentarului Pașaport de Germania se află avocatul Heinz Günther Hüsch, care fusese negociatorul-şef din partea Republicii Federale Germane; Hans Dietrich Genscher, ministrul de Interne al Germaniei Federale între 1969-1974 și ministru de Externe şi vicecancelar federal în perioada 1974-1992, şi Klaus Kinkel, consilierul lui Genscher între 1970 şi 1974.

De asemenea, din partea română, vorbesc Stelian Octavian, cel care s-a ocupat de întreaga afacere timp de cinci ani, din 1981 și până în 1986, și un fost căpitan de miliţie, Viorel Bucur, din Timişoara.

Pașaport de Germania va fi difuzat la HBO România astfel:

  • joi, 27 noiembrie, ora 20:00;
  • luni, 1 decembrie, ora 01:25;
  • joi, 4 decembrie, ora 02:55;
  • sâmbătă, 13 decembrie, ora 01:45;
  • marți, 16 decembrie, ora 00:35.

În plus, este disponibil și pe HBO GO, on demand, la orice oră.

Despre Pașaport de Germania, într-un scurt reportaj pe EuroNews

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *