Philomena deschide TIFF-ul de anul acesta, Boyhood îl închide

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) se va deschide anul acesta pe 30 mai, cu Philomena, al lui Stephen Frears, unul dintre filmele nominalizate la Oscar.

Philomena

regia: Stephen Frears

În închidere, pe 8 iunie, va putea fi urmărit Boyhood, un film-experiment, de Richard Linklater, cu care acesta a câștigat Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de Film de la Berlin.

Boyhood

regia: Richard Linklater

În afară de aceste două filme, TIFF-ul va mai aduce și propunerea Poloniei la Oscar, Wałęsa: Man of Hope, în regia lui Andrzej Wajda, un film biografic despre fostul președinte al Poloniei laureat cu premiul Nobel, Lech Wałęsa.

Wałęsa: Man of Hope

regia: Andrzej Wajda

Documentarul lui Vlad Petri, București, unde ești?, care vorbește despre protestele din Piața Universității din iarna lui 2012, va fi și el prezent.

București, unde ești?

regia: Vlad Petri

Și un alt film pe care organizatorii TIFF-ului l-au anunțat astăzi, 21 martie, este In Order of Disappearance / Kraftidioten, în regia lui Hans Petter Moland.

In Order of Disappearance

regia: Hans Petter Moland

Prețul unui bilet pentru gala de deschidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din 30 mai, care va începe la 20.45, este 30 de lei. Pentru filmul de închidere, care va fi proiectat în Piața Unirii pe 8 iunie, de la 21.45, un bilet cumpărat în avans costă 10 lei, iar în ziua proiecției – 12 lei. Pentru studenți și pensionari, prețul este 8 lei. Biletele pentru filmele de deschidere și închidere pot fi achiziționate deja de pe www.biletmaster.ro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *