Știri
 

Poziţia copilului (2013)

Child's Pose

 

Poziţia copilului (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
08.03.2013
Gen:
Durata:
116 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 13 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
10 voturi

 
Actori

Sinopsis Poziţia copilului (2013)

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.2

 
Recenzii Poziţia copilului (2013)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Ceea ce face, însă, acest film să funcţioneze este scenariul şi mai ales dialogurile, în care interlocutorii parcă joacă şah cu cuvintele
Cinesseur – cinesseur blog
Afirm, deci, fără nici o intenţie de a antagoniza: Cristi Puiu (el însuşi un fel de father figure în acest context) îşi are locul şi rostul lui în cinematografia românească post-2000, dar există viaţă şi dincolo de el. Acest film o dovedeşte din plin oricât ar încerca unii sau alţii să-i minimalizeze doct meritele.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Ceea ce vede spectatorul este un film dramatic, povestit cu dinamism şi susţinut printr-o regie sigură, scindată echilibrat între clasic şi insolit – astfel obţinându-se un film reprezentativ pentru actuala etapă “post-minimalistă”.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Poziţia copilului e unul dintre cele mai accesibile filme ale Noului Realism Românesc.
Mihai Brezeanu – Liternet
Abundent şi variat colorate, bancnotele strălucesc în impecabila lumină a luxosului stabiliment precum ar străluci contre-jour dârele de lumină prin apa de la ţărm de la mare, dacă, în loc de pelicule capabile să câştige Berlinala, Călin Netzer s-ar ocupa de producţii roz de serie B, eventual ecranizări după Sandra Brown.
Cristina Zaharia – Port.ro
O relaţie de dragoste şi ură, care se termină în lacrimi, dar cu o promisiune.
O poveste de văzut, de urmărit, de trăit, acolo, în întunericul sălii.
Ioana Raluca Popescu – Raluk
Pozitia Copilului este un must-see, un film romanesc filmat in 30 de zile ce poate concura lejer cu orice pelicula venita din afara. Un film ce ne face cu ochiul, cu un dialog savuros si personaje bine conturate.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Verdictul clar este ca “Pozitia Copilului” s-a lasat influentat de teme ca egoism, coruptie, relatii bolnavicioase si impotenta de a te ridica in propriile picioare fara sprijin.
Delia Marc – Filme-cărți
DA! Pozitia copilului este un film bun! Poate – cumva, este prea cristal, prea rece, prea lipsit de sentiment, prea pragmatic… Dar tot asa este si o radiografie, un RMN, o lectie de anatomie… Pentru ca acest film este un fel de RMN, o imagistica prin rezonanta magnetica… unde spectatorul este cel care va rezona cu problematica, in functie de gradul personal de receptie.
Ioana Bărbărie – FilmeTari
Simţim, nu doar vedem, trăirile personajelor, iar asta nu poate decât să ne permită o mai bună înțelegere a emoţiilor transmise.
Peter Bradshaw – The Guardian
Provocator, inteligent.
Jessica Kiang – The Playlist
Exact atunci când filmul începe să ne pună răbdarea la încercare şi mişcările camerei încep să se mai domolească, ajungem la punctul culminant, unde aproape toate deciziile regizorale de până în acel moment încep să aibă sens.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Un scenariu convingător și o interpretare excelentă din partea Luminiței Gheorghiu transformă un subiect potențial plictisitor într-unul captivant.


2 Comentarii


 1.  

  am auzit ca este un film bun, si sunt curioasa sa vad despre ce e vorba si daca e la standard international, asa cum a fost laudat
 2.  
  Ral
  1%

  o mizerie de film, mai mult nici nu merita scris, o voma marca Netzer, la fel ca si porcaria ailalta 432
 1. N-am inteles filmul Pozitia Copilului! |
 2. Top 10 lung-metraje româneşti de ficţiune – 2013. Partea II | DISCERNE

Răspunde


(obligatoriu)