Premieră: Și atunci, ce e libertatea?, din 16 iulie în cinematografe

si-atunci-ce-e-libertatea-premiera

Și atunci, ce e libertatea?, lungmetrajul regizat de Andrei Zincă după o nuvelă de Ana Blandiana, recompensat cu Premiul Publicului la TIFF, este lansat în cinematografele din România pe 16 iulie.

Lansarea e însoțită de o serie de avanpremiere și premiere de gală în prezența regizorului și a echipei filmului: pe 10 iulie la Cinema Ateneu din Iași, pe 12 iulie la Cinema City Timișoara Shopping City, pe 13 iulie la Cinema Victoria din Cluj, pe 15 iulie la Cinema City AFI Cotroceni din București, pe 16 iulie la Cinema Elvire Popesco din Capitală și pe 17 iulie la Cinema „Jean Constantin“ din Constanța.

Și atunci, ce e libertatea? e un film bazat pe evenimente petrecute în realitate: o poveste despre dragoste şi supraviețuire în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberie românească“. Filmul îl are în centrul său pe un profesor de istorie din Herculane care, în timpul unei nunți, este luat cu forța de comuniști, alături de soția lui și de alți șapte oameni. Grupul e deportat la sute de kilometri de casă în Câmpia Bărăganului, unde trebuie să supraviețuiască într-o zonă pustie și aridă în condiții infernale.

În distribuție îi putem vedea pe Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Cristian Popa, Tünde Skovrán, Radu Bânzaru, cărora li se adaugă Magda Catone, Nicodim Ungureanu și Dorina Lazăr.

Și atunci, ce e libertatea? este o coproducție România-SUA, produs de regretatul Călin Papură și de Andrei Zincă, și este distribuit de Transilvania Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Dacin Sara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *