Premiere la Cinepolitica: Pactul Stat-Mafia și Timbuktu

timbuktu-cinepolitica

Astăzi, 29 aprilie, de la 16.30, la Cinema Studio, va avea loc vizionarea filmului The Russian Woodpecker, câștigătorul Marelui Premiu al Juriului pentru documentar la Festivalul de la Sundance 2015, în secțiunea World Cinema, De asemenea, regizorul Chad Gracia va fi prezent pentru o discuție după film.

Tot astăzi, de la 18.30, în Frontline Club din București, vor putea fi vizionate documentarele de scurtmetraj Potretul unui oligarh rus, Ruleta rusească: invazia Ucrainei, Armata fantomă a Rusiei. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor lua parte jurnaliștii Cătălin Gomboș, fost corespondent de război în Irak și în Afghanistan, Octavian Coman și Ovidiu Ohanesian, alături de Ioana Moldoveanu, redactor-șef Vice România.

Tot de la 18:30, dar la Cinema Studio, spectatorii pot viziona în premieră la Cinepolitica The State-Mafia Pact (r. Sabina Guzzanti), un subiect extrem de fierbinte: pactul dintre stat şi grupurile mafiote în Italia. De la 20.30, va rula un alt film din competiție, Labyrinth of Lies, bazat pe investigația reală a unui procuror, după cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta descoperă că instituții guvernamentale mari sunt implicate într-o conspiraţie care urmăreşte muşamalizarea crimelor nazismului.

La 20.00, la Cinema Elvire Popesco va fi proiectat mult-așteptatul Timbuktu (r. Abderrahmane Sissako), un film tulburător despre ascensiunea islamiștilor și cruzimea demersului lor. Filmul a câștigat două premii la Cannes, zece trofee César și a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin. Le Temps des Aveux/ Vremea spovedaniei, regizat de Régis Wargnier, inspirat de cartea autobiografică a antropologului francez François Bizot, capturat de khmeri roșii în 1971, poate fi vizionat de la ora 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *