Au început înscrierile la prima școală de film documentar din România

scoala-film-documentar-bucuresti

Prima școală de film documentar din România, lansată în cadrul Academiei Docuart, își așteaptă înscrișii până pe 18 octombrie.

Școala de film documentar va funcționa pe parcursul a 30 de săptămâni, perioadă în care participanții vor realiza propria producție de documentar inspirată din mituri urbane, clădiri sau povești ale Bucureștiului.

Cei înscriși vor fi îndrumați în procesul de creație de profesorul coordonator Mirona Radu, căreia i se vor alătura:

  • Thomas Ciulei, regizor român care si-a desfasurat studiile în domeniu la München si New York;
  • Dan Curean; lector univ. dr., coordonator al masterului specializat pe film documentar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca;
  • Anca Grădinariu, scenarist, critic de film și curator;
  • Mircea Ciocâltei, doctor în cinematografie și media, profesor de montaj la Facultatea de Film din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” din București.

Prin această Școală oferim tinerilor pasionați de film documentar atât un prim suport de instrumentar cinematografic specific, cât și o sursă de inspirație și de dezvoltare a sensibilității creatoare. Este un prilej de cultivare a gândului și a privirii. Documentarul creativ înseamnă poveste și emoție, percepție și momente irepetabile de viață, o voce interioară a unui autor care, îmbinând bucăți de realitate, transfigurează un subiect, confruntându-l cu temerile și îndoielile sale. Toate astea îl fac să fie chiar mai tulburător decât un film de ficțiune,
– Mirona Radu, profesor coordonator.

Școala de film documentar reprezintă primul modul dintr-o serie propusă de Academia Docuart, următoarele având să fie lansate în viitorul apropiat.

Cursurile se adresează debutanților, persoanelor care nu au cunoștințe în domeniu, dar doresc să le dobândească și, deopotrivă, celor de nivel începător spre mediu care își pot consolida și multiplica cunoștințele.

Mai multe informații despre înscrieri și școala de film documentar pot fi găsite pe site-ul academia.docuart.ro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *