Primul Comic Con în România – East European Comic Con

Săptămâna aceasta este una specială pentru fanii din România ai benzilor desenate, ai animațiilor, ai jocurilor video sau, de fapt, pentru toți cei care sunt fascinați tot ceea ce înseamnă Comic Con. La finalul săptămânii, pe 30 și 31 martie, la București, va avea loc prima ediție a East European Comic Con (EECC).

Având ca invitați de onoare pe John Rhys-Davies, cunoscut din trilogia Lord of the Rings, și pe Finn JonesCavalerul Florilor din serialul Game of Thrones, convenția East European Comic Con se va desfășura la Palatul Naţional al Copiilor, care va fi împărțit în mai multe zone:

  • Japan Wing – zonă destinată celor pasionaţi de cultura japoneză, în special anime şi manga (animaţii şi benzi desenate japoneze).
  • Comics & More – zonă dedicată benzilor desenate internaţionale, dar şi autohtone. Tot aici va fi plasat şi “Artists Alley” (“Aleea Artiştilor”) – un loc unde vor fi promovaţi tinerii artişti ai acestui gen, care-şi vor putea comercializa lucrările proprii. Va exista şi o mini-zonă a comunităţilor, unde grupuri organizate de fani ale unor producţii cinematografice celebre, precum Star Wars, îşi vor putea prezenta costumele create şi activităţile pe care le desfăşoară.
  • Gaming Area – dedicată gamerilor, care vor putea încerca aici cele mai recente apariţii din lumea jocurilor pentru computer şi console, vor putea să se “dueleze” în afara competiţiilor oficiale şi să afle mai multe informaţii despre ce înseamnă să participi la competiţii internaţionale de jocuri, de la gamerii profesionişti invitați.
  • + zone dedicate jocurilor de societate pe tablă şi jocurilor cu cărţi colecţionabile.

Acum că am stabilit cum este împărțită scena, haideți să vedem ce concursuri au pus la cale organizatorii:

  • concursul de costume Cosplay, care este probabil și cel mai spectaculos al evenimentului. În cadrul acestuia, participanții interpretează o scurtă scenetă, îmbrăcați asemenea eroilor favoriți dintr-un film, animație, joc video sau din benzi desenate și încearcă să imite cât mai bine comportamentul și gesturile lor;
  • concursul Quiz, în cadrul căruia participanții vor trebui să răspundă la întrebări din domeniul filmelor, jocurilor video și benzilor desenate;
  • un concurs de desen;
  • concursul Anime Music Video (AMV), în cadrul căruia participanții trebuie să realizeze un montaj audio-video cu secvenţe din seriale şi filme de animaţie japoneză, sincronizate pe o melodie;
  • dar și competiţii de jocuri video pentru PC şi console, organizate cu sprijinul Electronic Sports League Romania (ESL).

În afară de actorii John Rhys-Davies și Finn Jones, deja amintiți, printre invitați vor mai fi prezenți și cosplayer-ul Johan Rasmus (Shookie), care va fi una dintre gazdele East European Comic Con, asigurând prezentările în limba engleză, Vanessa (Paine Cosplay), un cosplayer din Belgia, care se va afla în juriul competiției de Cosplay, și Manuel D’Andrea, un cosplayer profesionist de numai 19 ani, care, de asemenea, va face parte din juriu la EECC.

Programul de sâmbătă de la East European Comic Con

program sambata eecc

Programul de duminică de la East European Comic Con

program duminica eecc

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua de magazine Diverta sau de pe myTicket.ro.

Pentru a sta la curent cu toate noutățile de la East European Comic Con, puteți urmări pagina de Facebook a evenimentului sau site-ul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *