Primul film românesc 3D, la Dracula Film Festival

Duminică, 11 octombrie, în cadrul Dracula Film Festival, va rula primul film românesc 3D, intitulat Dopul scuză mijloacele.

Regizat de Mihai Ionescu, acesta are o durată de 30 de minute și este o comedie neagră despre un nefericit ce rămâne blocat într-o gaură de canal și care le oferă concetățenilor ocazia de a-și reevalua viețile, societatea și prioritățile.

Între Kafka și Caragiale, fabula SF a lui Mihai Ionescu este unul dintre cele mai interesante și copioase scurtmetraje autohtone, spun organizatorii festivalului.

În afară de acesta, care nu intră în competiție, alte cinci scurtmetraje românești se vor afla în cursa pentru Trofeul Vlădutz.

Începem să avem comedii negre, cu umor, filme făcute de o generație foarte tânără, unii încă studenți, regizori care dau dovadă de o maturitate admirabilă în ceea ce privește abordarea scenariului și lucrul cu actorii. Sunt filme diverse, dar le unește dorința de a explora zone pe care cinematograful românesc nu le frecventează: thrillerul psihologic – În ataș (R. Mircea Bobîna) – , spațiul cosmic – Omulan! (R. Matei Branea) -, viața de student cu toate incidentele și substanțele aferente – Închirirez mansardă, rog seriozitate (R. Sorin Tănase) -, o revizitare artistică a unui trecut crâncen – Black Friday (R. Roxana Stroe) – și un sfârșit abrupt și poetic al copilăriei – Vacanță la țară (R. Andrei Tănase).
– spune Cristi Mărculescu, selecționerul festivalului.

Închiriez mansardă, rog seriozitate

Regia: Sorin Tănase, 14 minute
Room-for-rent
Comedie neagră despre proprietari și chriași cu droguri și aspirine, ale tinereții valuri și incidente care pot schimba radical destinul tuturor celor implicați într-un deces cu cauze dubioase. Un tur de forță umoristic pur și simplu spumos.

Black Friday

Regia: Roxana Stroe, 21 minute
Black-Friday-still-1
Este o zi care oricare alta în Republica Socialistă România. Doar că unul câte unul și doi câte doi cetățenii încep să cadă secerați prin parcarea din spatele blocului. Cauza este ceva mult mai parșiv decât orice demență răzbunătoare.

Omulan!

Regia: Matei Branea, 15 minute
Omulan!_frame_2
Omulețul mucalit, pragmatic și aventurier pleacă prin cosmos în căutarea divinității. După o serie de întâlniri cu animale și ecosisteme fantastice, nobila lui expediție se împotmolește în amor și alcool. O animație savuroasă și tupeistă.

Vacanță la țară

Regia: Andrei Tănase, 22 minute
Summer-break-still-1
Lăsați la bunici, doi adolescenți se plictisesc teribil. Cercurile misterioase din lanul de grâu le vor da un motiv de investigație, aventură și oroare. O dramă despre sfârșitul copilăriei.

În ataș

Regia: Mircea Bobîna, 18 minute
still3_Sidecar_Mircea-Bobina
Un soldat din Republica Moldova, recent întors din Afganistan, trebuie să-și pună ordine în viață și să-și ajute fostul camarad de arme, internat de autoritățile sovietice într-un ospiciu. Dar realitatea 80-istă a Chișinăului începe să fie foarte elastică.

Cea de-a treia ediție a Dracula Film Festival va avea loc în perioada 7-11 octombrie, la Brașov.

Un comentariu la „Primul film românesc 3D, la Dracula Film Festival”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *