Știri
 

Procesul (2017)

The Trial

 
procesul-poster
procesul-poster
procesul-poster

Procesul (2017) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
13.07.2018
Durata:
90 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Încă 3 recenzii pentru a se stabili un cinemaMetru
--


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Procesul (2017)

Documentarele procedurale, care să urmărească un caz care trebuie descâlcit sunt rare în România – poate și pentru că justiția din țara asta, când opacă, când aiuritoare, destramă ușor orice fir investigativ. Cazul de față, urmărit de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan cu răbdare etică, onestitate mirată și mult respect pentru ambiguitate, confirmă această regulă. Mihai Moldoveanu, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă, trece din mâinile procurorilor locali prin cele ale judecătorilor români și ale Curții Europene a Drepturilor Omului numai ca să ajungă înapoi în sistemul penitenciar din țară. La rândul lui, Moldoveanu însuși își susține nevinovăția și încearcă să-și țină sub control propriul caz și narațiunea filmului – cu rezultate pe care publicul le poate judeca pe cont propriu.0

 
Recenzii Procesul (2017)
 
 
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan evită patetismul și senzaționalismul la care ar îndemna un astfel de caz și optează în schimb pentru o tratare cât mai cerebrală și detaliată în încercarea de a înțelege, iar spectatorul odată cu ei, o situație teribil de complicată.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)