Producătorul Peter Schneider prezintă reinventarea studiourilor Disney

Documentarul despre renaşterea studiourilor Disney prin filme de animaţie precum Mica Sirenă, Frumoasa şi Bestia, Aladdin sau Regele Leu va fi prezentat la Bucureşti.

Proiecţia filmului Waking Sleeping Beauty (2009), regizat de Don Hahn (Frumoasa şi bestia, Regele Leu, Toy Story), va avea loc la Sala ArCuB (str. Batişte, nr. 14), sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 15:00, în prezenţa producătorului Peter Schneider, iar intrarea este gratuită.

Peter Schneider

Peter Schneider

Schneider este unul dintre producătorii care au marcat istoria filmului de animaţie. A condus compania Walt Disney Feature Animation în perioada 1985 – 1999 şi apoi întreg studioul Disney, între 1999 şi 2001. De numele său se leagă revenirea la succes a studiourilor Disney, ajunse într-o situaţie dificilă la mijlocul anilor ’80, după numeroase eşecuri.

A reuşit acest lucru prin filmele Frumoasa şi bestia / Beauty and the Beast (1991) – primul film de animaţie nominalizat la Premiul
Oscar pentru Cel mai bun film, şi Regele leu / Lion King (1994), care avea să devină, până în 2003, filmul de animaţie cu cele mai mari încasări.

Despre această reinventare a filmului de animaţie este vorba în filmul Waking Sleeping Beauty, atât Schneider, cât şi Hahn făcând parte din echipa care a repus Disney pe picioare.

Waking Sleeping Beauty

Waking Sleeping Beauty

Filmul a fost selecţionat în competiţiile prestigioaselor festivaluri de la Toronto şi Telluride, dar şi premiat la Hamptons şi câştigător al trofeului „Truly Moving Picture” la Heartland.

Schneider se află, de asemenea, în spatele acordului care a fondat parteneriatul de succes dintre Pixar şi Disney, din care avea să rezulte  lungmetraje de succes precum Finding Nemo (2003), The Incredibiles (2004), Ratatouille (2007) Wall-E (2008), Up (2009), Toy Story 3 (2010).

În 2001, Peter Schneider a plecat de la Disney pentru a-şi fonda propria companie de producţie de teatru, alături de care a pus în scenă varianta music-hall a Regelui Leu, într-un spectacol câştigător al Premiului Tony şi extrem de apreciat pe Broadway. Este, de asemenea, un jucător de bridge de elită, primind din partea Federaţiei Mondiale de Bridge titlul de World Life Master.

La Bucureşti, Peter Schneider va fi prezent atât în calitate de  producător de film, cât şi de regizor de teatru: Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale / My Life With Men… And Other Animals
este un one-man show remarcabil al actriţei italiene Maria Cassi şi, totodată, unul dintre cele mai recente spectacole semnate de Schneider, având premiera în iunie 2010, la Spoletto.

Spectacolul va putea fi urmărit şi la Bucureşti, vineri, 19 noiembrie, şi sâmbătă, 20 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Sala ArCuB.

Trailerul filmului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *