Programe speciale ecologice, la TV5MONDE

programe-ecologice-tv5monde

Între 3 și 14 decembrie, la Katowice, în Polonia, are loc COP24, Conferința Națiunilor Unite cu privire la schimbările climatice. Cu această ocazie, TV5MONDE propune în luna decembrie programe speciale, având ca principală temă ecologia.

Dans le secret des sources

3 episoade, marți 4 și 11 decembrie, ora 23:30

Există pe pământ locuri remarcabile, unde viața este legată profund de misterioase surse de apă dulce. În Filipine, Florida și Namibia, geologii și biologii îndrăzneți explorează aceste universuri nebănuite și ne împărtășesc secretele descoperite.

Planète sable

5 episoade, duminicile: 9, 16, 23, 30 decembrie și 6 ianuarie la 19:30

Lupta împotriva deșertificării este una dintre provocările majore ale secolului XXI.
În decurs de un secol, Sahara s-a extins 250 km spre sud pe un areal de 6.000 km. Solul a devenit nefertil, iar populațiile au fost nevoite să se mute. În Maroc și Senegal, se desfășoară o luptă acerbă împotriva deșertificării.

Tante Hilda!

Duminică, 22 decembrie, ora 22:00

Mătușa Hilda păstrează în muzeul său vegetal mii de plante din întreaga lume. Multe dintre ele sunt pe cale de dispariție. În același timp, o nouă cereală este descoperită de către societățile industriale și apare ca o soluție minunată pentru a elimina foametea din lume. Dar dezastrul nu este departe.

Bonobos

Duminică, 30 decembrie, ora 22:00

După câteva luni de captivitate, un tânăr bonobo este dus la Claudine André, la sud de Kinshasa. În rezervația pe care a creat-o din 1994 pentru a proteja această specie de maimuțe mari în pericol, micul orfan reînvață viața în comunitate și pericolele junglei.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *