3
30 aprilie 2012
 
 

Programul Timishort 2012


Joi, 3 mai 2012, se va da startul unei noi ediții a Festivalului de scurtmetraj Timishort.

Ceremonia de deschidere va avea loc de la ora 19.00, la Cinema Timiș, fiind urmată de proiecția celui mai recent film al lui Radu Jude: Toată lumea din familia noastră.

Pe parcursul celor 4 zile de festival, organizatorii au pregătit o serie de evenimente interesante, iar pentru a vă putea descurca mai ușor, iată în continuare un ghid al festivalului.

În primul rând, nu trebuie ratate filmele din cadrul celor trei secțiuni oficiale: Competiția națională, Competiția internațională și Videorama. Iar dacă doriți să vizionați doar filmele câștigătoare, acestea vor fi proiectate în aer liber, în Piața Unirii, duminică, 6 mai, de la ora 21:30.

Apoi sunt filmele realizate de către studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București (invitat permanent) și ai Departamentului de Animaţie al Academiei de Arte din Estonia. Acestea vor putea fi vizionate vineri, 4 mai, de la ora 18 și de la ora 20, în Aula BCUT.

De asemenea, în cadrul secțiunii Focus, Tmishort 2012 are ca invitată Polonia. Vor fi prezentate filme realizate ca parte a proiectului Film Podlasie in Attack! (FPA!) și de la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj ZubrOFFka, festival partener al Timishort la această ediție. Proiecțiile vor avea loc sâmbătă și duminică, 5-6 mai, de la ora 14, la Cinema Timiș.

Filmele lui Radu Jude vor putea fi văzute în cadrul unei secțiuni speciale duminică, 6 mai, de la ora 16, la Cinema Timiș.

În plus, organizatorii au pregătit și o secțiune inedită, intitulată Protest, care reconstituie, printr-o serie de scurtmetraje documentare, momente semnificative din cadrul protestelor ce au avut loc în București în perioada ianuarie-martie 2012. Acestea vor putea fi văzute sâmbătă, 5 mai, de la ora 20, la Aula BCUT.

Pe lângă proiecțiile de filme, nu trebuie ratate nici party-urile și concertele din fiecare seară, în Van Graph Kfe, Club Setup, D’Arc Club și El Che.

Timishort 2012 se desfășoară la Timișoara în perioada 3 – 6 mai. Programul complet este disponibil pe site-ul oficial al festivalului.


Articol scris de