Programul Timishort 2012

Joi, 3 mai 2012, se va da startul unei noi ediții a Festivalului de scurtmetraj Timishort.

Ceremonia de deschidere va avea loc de la ora 19.00, la Cinema Timiș, fiind urmată de proiecția celui mai recent film al lui Radu Jude: Toată lumea din familia noastră.

Pe parcursul celor 4 zile de festival, organizatorii au pregătit o serie de evenimente interesante, iar pentru a vă putea descurca mai ușor, iată în continuare un ghid al festivalului.

În primul rând, nu trebuie ratate filmele din cadrul celor trei secțiuni oficiale: Competiția națională, Competiția internațională și Videorama. Iar dacă doriți să vizionați doar filmele câștigătoare, acestea vor fi proiectate în aer liber, în Piața Unirii, duminică, 6 mai, de la ora 21:30.

Apoi sunt filmele realizate de către studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București (invitat permanent) și ai Departamentului de Animaţie al Academiei de Arte din Estonia. Acestea vor putea fi vizionate vineri, 4 mai, de la ora 18 și de la ora 20, în Aula BCUT.

De asemenea, în cadrul secțiunii Focus, Tmishort 2012 are ca invitată Polonia. Vor fi prezentate filme realizate ca parte a proiectului Film Podlasie in Attack! (FPA!) și de la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj ZubrOFFka, festival partener al Timishort la această ediție. Proiecțiile vor avea loc sâmbătă și duminică, 5-6 mai, de la ora 14, la Cinema Timiș.

Filmele lui Radu Jude vor putea fi văzute în cadrul unei secțiuni speciale duminică, 6 mai, de la ora 16, la Cinema Timiș.

În plus, organizatorii au pregătit și o secțiune inedită, intitulată Protest, care reconstituie, printr-o serie de scurtmetraje documentare, momente semnificative din cadrul protestelor ce au avut loc în București în perioada ianuarie-martie 2012. Acestea vor putea fi văzute sâmbătă, 5 mai, de la ora 20, la Aula BCUT.

Pe lângă proiecțiile de filme, nu trebuie ratate nici party-urile și concertele din fiecare seară, în Van Graph Kfe, Club Setup, D’Arc Club și El Che.

Timishort 2012 se desfășoară la Timișoara în perioada 3 – 6 mai. Programul complet este disponibil pe site-ul oficial al festivalului.

3 comentarii la „Programul Timishort 2012”

  1. ehe acum la timisoara peste o luna doua la sibiu se pare ca avem ce vedea in orasele din ardeal.oricum sincer sunt bucurestean stabilit in sibiu si spre deosebire de bucuresti,sibiul ca si timisoara de altfel mi se pare din alta lume.sper sa ajung si la timisoara sa vad ce mai este la festivalul de film

    1. Hai sa nu exageram…corect, si eu mi-as dorii si sper sa scap cat de curand de Bucuresti..motivul este insa unul simplu: aglomeratia! Cat despre orasele din Ardeal: tot respectul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *