Proiecţie specială de scurtmetraje

Un scurtmetraj nu este foarte uşor de găsit în programul cinematografelor. Însă unele festivaluri de film le mai scot la iveală. Unele proiecte, precum ShortsUP, le aduc în fața publicului larg. Iar joi, 7 octombrie, Reţeaua europeană de asociaţii culturale Nisi Masa, împreună cu Control N şi Make a Point vă prezintă o proiecţie specială de cinci scurt-metraje româneşti. Intrarea este liberă; această proiecție făcând parte din proiectul Make a Joi, care funcționează după principiul: În fiecare joi e film moca la Make a Point.

Cele cinci scurtmetraje sunt: Captivi de Crăciun (r. Iulia Rugină), Zmeii (r. Vlad Ilicevici), Once upon a train (r. Mădălina Roşca şi Vlad Petri), Lampa cu căciulă (r. Radu Jude) şi Draft 7 (r. Luiza Pârvu, încă neterminat).
Toate acestea sunt filme care vorbesc despre comunicarea, apropierea şi poveştile care apar între oameni pe parcursul a zeci de ore de mers cu trenul, sau pe parcursul a zeci de ore de aşteptat un tren.
Ce legătură are trenul în toată această poveste? Motivul pentru care sunt proiectate cele cinci scurtmetraje îl reprezintă sosirea trenului Istanbul Express în Bucureşti.
Mai mulți regizori, sunetişti şi directori de imagine, participanţi la workshop-ul de film documentar Istanbul Express, au trecut până acum prin Talin, Helsinki, Turku, Stockholm, Berlin, Praga şi Bratislava şi au început să filmeze documentare despre diversitatea lingvistică şi culturală în Europa. Au explorat Europa noii generaţii şi felul în care aceasta vorbeşte. Iar joi, cei 15 participanţi se vor opri în Bucureşti. Ei vor avea 3 zile la dispoziţie pentru a descoperi capitala României şi pentru a surprinde momente, întâmplări şi oameni semnificativi ai Bucureştiului.

Mai multe informații poți descoperi pe: www.makeapoint.ro, www.nisimasa.com, sau pe blog-ul Istanbul Express: www.nisimasa.com/istanbulexpress.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *