Eveniment caritabil > Proiecție ”Utøya – 22 iulie”

utoya-22-iulie-eveniment-caritabil

Duminică, 22 iulie, filmul Utøya – 22 iulie va putea fi vizionat în avanpremieră la București începând cu ora 21:30 la Merlock (Strada C.A. Rosetti Nr. 37).

Pe 22 iulie 2011, în Oslo, o puternică explozie declanșată de o mașină capcană a ucis 8 persoane. Două ore mai târziu, autorul atentatului ajungea pe insula Utøya, unde avea loc o tabără a tineretului laburist. Prinși în capcană și fără cale de scăpare, 69 de tineri au murit și 110 au fost răniți în urma atacului armat.

Duminică, 22 iulie, se împlinesc 7 ani de la atacurile teroriste din Oslo și Utøya.
Bad Unicorn, cu sprijinul Ambasadei Norvegiei la București și în parteneriat cu Editura Art și Fundația Estuar organizează un eveniment caritabil în memoria victimelor masacrului.

După film, spectatorii sunt invitați la o dezbatere despre contextul și urmările atacului din Norvegia, sănătate mintală, tragedie colectivă și recuperarea post traumatică.

În cadrul evenimentului va avea loc o prezentare a cărții Unul dintre noi – Povestea lui Anders Breivik și a masacrului din Norvegia, cartea jurnalistei Åsne Seierstad, tradusă de Simina Răchițeanu la Editura Art.

Trailer Utøya – 22 iulie

Filmul Utøya – 22 iulie urmăreşte prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile în cursul cărora extremistul de dreapta a urmărit şi împuşcat tinerii prinşi fără scăpare pe insuliţa din apropiere de Oslo.
Erik Poppe aduce pe ecrane povestea tinerilor care au înfruntat teroarea, confuzia și durerea zilei de 22 iulie 2011.
Scris din mărturii și fapte cunoscute, creat în urma unui dialog cu mare parte din supraviețuitori și filmat într-o singură plan-secvență, filmul reface în timp real atmosfera aproape sufocantă a masacrului.

Utøya – 22 iulie va rula în cinematografele din România începând cu data de 17 august.

Biletele pentru evenimentul din 22 iulie s-au pus în vânzare prin rețeaua Eventbook. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Toți banii încasați din vânzarea biletelor vor fi donați către Fundația Estuar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *