Proiectul Hel, din Polonia, este câștigătorul Târgului de film Golden Carpathian

Ieri, 26 august, juriul celei de-a doua ediții a Târgului de film Golden Carpathian a desemnat câștigătorii. Astfel, premiul în valoare de 7000 de euro merge în Polonia, la cei care au realizat proiectul Hel.

În plus, alte trei mențiuni de 1000 de euro au fost acordate proiectelor Second Hand Life din Olanda, Sinless City din Palestina şi The Quiet American Ron Holloway din Ungaria. În competiţie au fost înscrise şi prezentate caselor de producţie participante 17 proiecte cinematografice din 20 ţări.

Hel este proiectul fundaţiei Amondo Film din Polonia, în regia Katarzynei Priwiezeincew.
Hel este o destinaţie turistică foarte populară în timpul sezonului de vară, care se transformă în locul perfect pentru un microunivers claustrofob şi izolat în perioada iernii. Peninsula urmează să fie izolată de restul lumii, dar trei tineri turişti sunt daţi dispăruţi. Ancheta va scoate la iveală secretele terifiante ale peninsulei Hel, ascunse cu grijă sub aparenţa unui loc liniştit.

Second Hand Life este un proiect al casei de producție K.F. Art Family, din Olanda, cu Sahin Sisic ca regizor, și spune povestea a doi refugiaţi de război. În 1992, trei bărbaţi supravieţuiesc şi evadează din zona de război din Bosnia. Ei călătoresc ilegal şi fără niciun fel de acte. Se opresc în final în Olanda, unde, după ceva timp, soseşte un prieten de-al lor. Ei află că prietenul lor a fost violat de mai multe ori, iar fata lui a fost răpită. În timp ce îi caută fata, întâlnesc criminali de război, ceea ce îi determină să organizeze un tribunal personal pentru crime de război în căutarea dreptăţii…

Sinless City îl are ca regizor pe Laith Al-Juneidi, este un proiect susținut de Ishtar Creative Productions, din Palestina, și prezintă povestea unui evreu în vârstă de 64 de ani din Ierusalim care porneşte în căutarea adevărului sens al oraşului natal, oraş sacru pentru mai multe religii. Filmul încearcă să clarifice problema sacralităţii oraşului şi să descopere dacă totul nu este decât o manipulare politică şi religioasă.

The Quiet American Ron Holloway, din Ungaria, este un documentar complex, regizat de Ferenc Moldovanyi (Engram Film Production), pe mai multe nivele, care evocă arta cinematografică a ultimelor decenii prin personalitatea lui Ron Holloway, unui dintre cei mai proeminenţi istorici de film şi esteticieni al epocii sale.

A doua ediție a Târgului de film Golden Carpathian a avut loc în perioada 23 – 26 august 2012, la cinema Patria din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *