Radu Jude a început lucrul la Toată lumea din familia noastră

Îl ştiţi pe Radu Jude. E tipu cu Lampa cu căciulă şi cel care a făcut Cea mai fericită fată din lume. A câştigat o mulţime de premii de pe urma celor două filme amintite, numai că se pare că nu-i ajung. Prin urmare, luna aceasta a început filmările la cel de-al doilea lungmetraj al său, intitulat Toată lumea din familia noastră. Filmările au loc în București și, cel mai probabil, se vor încheia la finalul lunii iulie.

Toată lumea din familia noastră vorbește, într-un mod dramatic, dar și comic, despre consecințele unui divorț, despre durerea, tristețea, situația absurdă și fără sens a tuturor celor pe care separarea îi afectează.
Radu Jude urmărește povestea lui Tavi, un tip în vârstă de 35 de ani, care visează de multă vreme la scurta vacanță pe care o va petrece împreună cu fiica sa Alexandra. Așteptarea este cu atât mai grea cu cât, după ce a divorțat de soția sa, Beatrice, tribunalul nu i-a dat voie să-și vadă fiica, în vârstă de cinci ani, decât de două ori pe lună, dar, în același timp, i-a dat dreptul la o vacanță de 10 zile pe an. Totul ia o turnură mai delicată în momentul în care Beatrice și noul ei partener, Cezar, decid că ar fi mai potrivit să anuleze această vacanță pentru că fetița a răcit.

Filmul vrea să arate cum disperarea și lipsa de comunicare pot genera și menține un conflict între ființele umane” își explică Radu Jude intențiile. ”Într-un fel, acest film este o explorare a ceea ce se întâmplă atunci când toți cred că răul se află în ceilalți”.

Astfel, divorțul și consecințele sale nu sunt tema principală a scenariului, ci doar contextul în care personajele se dezvoltă. Lipsa de comunicare dintre acestea, eșecul în a înțelege părerea celuilalt, imposibilitatea, de la un punct încolo, de a îndrepta răul făcut – toate aceste idei sunt explorate în Toată lumea din familia noastră.

Filmul lui Radu Jude are un buget de 750.000 de euro și este o producție Hi Film Productions, fiind realizat în coproducție cu Circe Films (Olanda) și Abis Studio (România). Scenariul a fost scris de către Corina Sabău, în colaborare cu Radu Jude, iar director de imagine este Andrei Butică.

Din distribuție fac parte: Șerban Pavlu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu; filmul beneficiind, totodată, de apariția extraordinară a unor actori consacrați, precum Tamara Buciuceanu Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Lansarea oficială în cinematografe este stabilită pentru anul viitor, în funcție de programul festivalier.

Foto: Cornel Lazia

2 comentarii la „Radu Jude a început lucrul la Toată lumea din familia noastră”

  1. Pingback: Radu Jude a început lucrul la Toată lumea din familia noastră | Șmen.ro

  2. Pingback: Radu Jude a început lucrul la Toată lumea din familia noastră | BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *