Reamintește-ți de copilărie

Luni, 6 iunie, începând cu ora 18.30, Institutul Cultural Român ne invită să ne amintim de vremea când eram copii. Astfel, în cadrul evenimentului organizat de NexT, vor fi prezentate șase filme de scurtmetraj cu și despre copii, pentru oameni mari.

Iată, mai jos, filmele din program și câteva cuvinte despre ele. Iar după cum puteți vedea, printre acestea se numără și multi-premiatul film al lui Adrian Sitaru, Colivia.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ștefan

Regia: Stanca Radu
România, 2007, 13 min
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc, NexT 2008

Stefan

Stefan

Ștefan, un băiețel de zece ani, trebuie să-și îndeplineasca misiunea pentru o piesă organizată de școală cu ocazia serbării de sfârșit de an. Rolul voievodului Stefan cel Mare devine centrul universului său, iar piesa devine ocazia perfectă pentru părinți și profesori de a se mândri cu eforturile copilului lor, indiferent de cât de greu sau nefiresc i s-ar parea acest lucru micuțului.

Peace Talk / În semn de pace

Regia: Jenifer Malmqvist
Suedia, 2006, 14 min.

Jonna şi prietena ei Emilie se joacă de-a soldaţii. Soldaţii se luptă, se rănesc şi au grijă unul de celălalt. Curând, cele două fetiţe încep să experimenteze, cu timiditate şi reţinere, un nou fel de atingeri, un nou fel de mângâieri. Dar mama Jonnei nu e de acord cu noul joc al celor două fetiţe.

Suplinitorul / Il Supplente

Regia: Andrea Jublin
Italia, 2006, 19 min
Trofeul NexT 2007

Dorind să-şi reamintească de adolescenţă, un om de afaceri dă năvală într-o sală de curs şi, pretinzând că este un profesor substitutor, reuşeşte să creeze confuzie printre elevi prin comportamentul lui provocator şi ciudat. Având replici alerte şi ironizând o serie de stereotipuri, filmul este, prin ideea şi realizarea sa, un adevărat manifest împotriva apatiei.

Absent / Missen

Regia: Jochem de Vries
Olanda, 2009, 12 min.

Missen

Missen

O mamă îşi conduce fiica de 7 ani la şcoală. Astăzi, fetiţa merge într-o excursie cu clasa. În tot ceea ce face, simţim că adusul fiicei ei la şcoală nu este o ocazie obişnuită pentru mamă.

Colivia

Regia: Adrian Sitaru
Romania, 2009, 17 min.

Un băieţel găseşte un porumbel bolnav şi-l aduce acasă, ceea ce provoacă o adevărată furtună în familie. Tatăl său acceptă în cele din urmă ca porumbelul să stea pe balcon câteva zile. Dar băiatul nu se mulţumeşte cu atât şi îşi doreşte o colivie pentru pasărea sa. Cine va câştiga ?

Responsabil cu liniștea / El Encargado

Regia: Sergio Barrejon
Spaina, 2008, 8 min

Martin (9 ani) e desemnat responsabil cu liniştea pe durata absenţei profesorului. El trebuie să scrie pe tablă numele celor care vorbesc. Uşor de făcut… până când bătăuşul clasei începe să vorbească.

Un comentariu la „Reamintește-ți de copilărie”

  1. Pingback: BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *