Dracula Film Review > saramon vs Dracula Untold

Dracula-Untold-review

De la un film care se cheamă Dracula Untold, parcă te aștepți să aducă ceva nou poveștii lui Dracula, dar Gary Shore nu face decât să se joace cu efectele vizuale și speciale, sperând că publicul va ignora, astfel, scenariul slab și monoton, dialogurile banale, personajele lipsite de profunzime și previzibilitatea întregii povești.

Luke Evans, cunoscut pentru rolurile din Fast & Furious 6, Immortals sau seria The Hobbit, îl interpretează pe Vlad Țepeș. De cealaltă parte, în tabăra turcilor, Dominic Cooper este sultanul Mehmed al II-lea.

La începutul filmului, în Transilvania, domnea pacea. Însă Mehmed decide că ar fi timpul să-i ceară lui Vlad să-și dea fiul drept tribut, împreună cu alți o mie de băieți. Bineînțeles că domnitorul Transilvaniei refuză și, știind că nu are resurse pentru a face față unui război cu Imperiul Otoman, alege să facă un pact cu o ființă stranie și, astfel, capătă niște super-puteri. Nimic surprinzător până aici.

Trailer Dracula Untold

Pentru a aduce un plus de suspans, scenariștii Matt Sazama și Burk Sharpless au mai adăugat un element: dacă Vlad va rezista timp de trei zile dorinței de a bea sânge, atunci va reveni la normal, dacă nu, va rămâne vampir.

Filmat în Irlanda de Nord, pe peliculă de 35 de milimetri și cu o scenografie creată din recuzită, Gary Shore a încercat să-i ofere filmului un aspect diferit față de alte blockbustere, care profită la maximum de avantajele decorurilor digitalizate. Probabil că ideea a părut bună în teorie, însă, practic, Dracula Untold a căpătat, astfel, un aspect general de film de televiziune.

Recent, surse din interiorul studiourilor Universal, citate de BadAssDigest sau HeyUGuys, au recunoscut că Dracula Untold face parte din programul de resuscitare a francizei Monsters Universe. Însă, cu un regizor debutant, cu doi scenariști aflați la primul lor scenariu de lungmetraj, la care se adaugă un montaj neinspirat, programul celor de la Universal a debutat cu stângul.

Verdict: 1/5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *