Review > saramon vs Dumb and Dumber To

dumb-and-dumber-to

Undeva, demult, prin 1994, Bobby Farrelly și Peter Farrelly se aliau cu Jim Carrey și Jeff Daniels și realizau o comedie devenită deja clasică.

În 2003, fără suportul celor doi actori și cu Bobby și Peter Farrelly doar în postura de scenariști, apărea Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd, pe care toată lumea a dorit să-l uite cât mai repede.

Iată că la 20 de ani distanță apare, în sfârșit, un sequel adecvat, cu cei doi Farrelly atât ca regizori, cât și în echipa de scenariști. Jim Carrey se află și el din nou în rolul lui Lloyd Christmas, iar Jeff Daniels – cu care m-am obișnuit deja să fie omul acela serios din serialul The Newsroom și aproape că nu l-am recunoscut aici – este iarăși Harry Dunne.

Acestora li s-au alăturat Kathleen Turner (surprinzător de amuzantă) și Rachel Melvin (o descoperire interesantă). Iar rezultatul este unul decent pentru o comedie deloc subtilă, care speculează prostia și glumele fără limită de bun simț.

Jim Carrey și Jeff Daniels vorbesc despre Dumb and Dumber To

Filmul începe cu Harry, care îl vizitează pe Lloyd la spital. Acesta din urmă s-a prefăcut timp de 20 de ani că este bolnav și nu se poate mișca, iar Harry, ca băiat bun ce este, l-a îngrijit în tot acest timp. Însă, normal că un asemenea detaliu minor nu va afecta prietenia celor doi, ba chiar o va întări. Numai că Harry nu se află într-o stare prea bună. Are nevoie de un rinichi. Astfel că pleacă împreună cu Lloyd într-o călătorie – era să zic inițiatică, dar cei doi nu învață nimic din ea, așa că ne oprim aici.

În drumul lor spre un rinichi compatibil, Harry și Lloyd se întâlnesc cu părinții lui Harry, descoperă că acesta ar putea avea o fiică, fac cunoștință cu ea și cu noua ei familie, iar lucrurile devin din ce în ce mai ilare.

De fapt, întreaga intrigă este concepută astfel încât să fie doar un pretext pentru o serie de glume, mai mult sau mai puțin amuzante. Iar, spre surprinderea mea, cele mai multe chiar te fac să râzi. Și asta mă face să-i iert toate celelalte defecte.

Chiar dacă au trecut de 50 de ani, atât Carrey cât și Daniels se comportă în mod natural ca niște copii idioți și la ei prostia este întotdeauna comică, timing-ul este perfect, uneori apelează la un umor ieftin, dar, de cele mai multe ori, acesta nu e deloc previzibil.

În primul rând, meritul aparține echipei de scenariști care adună nu mai puțin de șase nume: Sean Anders, Mike Cerrone, Bobby Farrelly, Peter Farrelly, John Morris și Bennett Yellin.

Dumb and Dumber To nu este genul de film de care să-ți amintești peste ani, este doar o comedie cu niște idioți, care fac lucruri idioate, spun numai prostii și se găsesc în cele mai stupide situații. Iar dacă asta nu te face să râzi, probabil e ceva în neregulă cu tine.

Trailer Dumb and Dumber To

Verdict: 3/5

Un comentariu la „Review > saramon vs Dumb and Dumber To”

  1. Pingback: Dumb and dumber TO - Mai tantalau mai gogoman | CinEmil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *