Review > saramon vs Ouija: Origin of Evil

ouija-review

Habar n-aveam că există un Ouija apărut în 2014 și dacă nu apărea anul acesta Ouija: Origin of Evil, cel mai probabil n-aș fi avut niciun motiv să aflu despre acel film. Mai mult chiar, se pare că Ouija: Origin of Evil este un prequel la filmul din 2014, deci ordinea în care le vezi cred că nu contează mai deloc.

Înainte de a intra la Ouija: Origin of Evil aveam deja în minte zecile de filme horror cu fetițe posedate care n-aveau nimic original de spus. Bănuiam că și acesta va fi la fel: o poveste clasică despre o fetiță care ajunge posedată de spirite malefice și ajunge să ucidă oameni. Și n-aveam să mă înșel prea mult. M-așteptam să văd sânge, mult sânge. Dar Mike Flanagan a ales să joace curat. Ei bine, cu asta m-a surprins.

Alice Zander (Elizabeth Reaser) este o femeie de vreo 40 de ani, are două fiice, pe Lina (Annalise Basso) și pe Doris (Lulu Wilson). Filmul începe cu Alice oferind o sesiune de spiritism unui bărbat în vârstă, care-și pierduse soția. Nu trece mult și aflăm că, de fapt, ce face Doris este înșelătorie. Dar ea privește altfel lucrurile; consideră că alină sufletele celor ce-au pierdut persoane dragi. Iar interpretarea credibilă a Elizabethei Reaser ne face să credem că este sinceră când spune asta.

Bonus: Ouiji : A Horror Short Film

Primul film Ouija a plecat de la un boardgame al celor de la Hasbro, prin care puteai pretinde că poți comunica cu spiritele celor morți. Acest boardgame pare să fie favoritul celor care fac filme horror, pentru că, de-a lungul anilor, a mai apărut în multe alte filme de groază, precum seria Witchboard, What Lies Beneath sau Paranormal Activity.

La un moment-dat, însă, Alice realizează că fiica ei cea mică, Doris, chiar are puterea să comunice cu morții. Din acest moment și până la final, știi ce va urma, iar filmul lui Mike Flanagan nu te va dezamăgi nicio clipă; în sensul că totul este previzibil, totul este exact așa cum te-aștepți să fie, nu te simți pentru nicio clipă pe un teritoriu necunoscut, fără să știi la ce să te aștepți.

Ouija: Origin of Evil este un horror realizat bine, cu mult bun-simț și cu multă atenție la detalii, însă cu foarte puțină originalitate, și n-ar putea speria pe nimeni care a mai văzut cel puțin un alt horror în ultimii vreo 20 de ani.

Trailer Ouija: Origin of Evil

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *