Review > saramon vs Hitman: Agent 47

hitman-agent-47-review

Fiind un film bazat pe un joc video, m-așteptam ca Hitman: Agent 47 să aibă un scenariu previzibil, logica să fie un ingredient de lux, să n-aibă o poveste foarte elaborată, personajele să fie doar schițate și nici interpretările să nu exceleze.

Ei bine, Hitman: Agent 47 nu m-a dezămagit în nicio privință.

Regizat de Aleksander Bach, după un scenariu scris de Skip Woods și Michael Finch, filmul poate părea complicat dacă îți propui să înțelegi tot ce se întâmplă pe ecran. Însă, din momentul în care alegi să nu mai gândești și doar să privești acțiunea, acesta devine destul de simplu.

Cineva încearcă să creeze niște agenți secreți modificați genetic. Dar, pentru a-și duce la îndeplinire planul, are nevoie de un anume Litvenko (Ciarán Hinds), inițiatorul proiectului, care nu mai poate fi găsit nicăieri.

Trei oameni se află în căutarea lui:

Agent 47 (Rupert Friend), un ucigaș plătit, angajat de o femeie, pe nume Diana (interpretată de Angelababy; chiar așa o cheamă).

John Smith (Zachary Quinto), care lucrează pentru organizația Syndicate International.

Și Katia Van Dees (Hannah Ware), fiica pe care Litvenko a părăsit-o de când era mică și care acum își caută tatăl.

„Creating Katia Van Dees” Featurette

Sunt câteva idei interesante care ar fi putut fi dezbătute în acest Hitman, însă realizatorii au ignorat orice ocazie de a-i da filmului mai multă substanță și, în schimb, au pus accent pe acțiune, lupte și violență. Dar nici asta nu le-a ieșit prea bine. Nu există niciun pic de tensiune în scenele de acțiune. Și pentru un film în care există un astfel de exces de împușcături și bătăi, Hitman: Agent 47 este destul de plictisitor.

Prima tentativă de a construi o franciză bazată pe acest joc video a avut loc în 2007, când regizor a fost Xavier Gens. O tentativă lipsită de succes. În ciuda acestui lucru, Twentieth Century Fox l-a angajat pe Aleksander Bach, un regizor aflat la primul său lungmetraj, pentru a restarta o franciză inexistentă.

Din păcate, nu a renunțat la scenaristul Skip Woods, care a scris și scenariul filmului din 2007, doar l-a adus în echipă pe Michael Finch, care are în CV și The November Man, unul dintre cele mai slabe filme cu Pierce Brosnan.

Trailer Hitman: Agent 47

Verdict: 1/5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *